
Intialainen linssi-juustopata
Intialainen linssi-juustopata on kasvisruokaa herkullisimmillaan. Reseptissä käytetään runsaasti eri mausteita, jotka takaavat aidon intialaisen makumaailman.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Intialainen linssi-juustopata
- 200 g punaisia linssejä
- ½ dl öljyä
- 1 kpl sipulia
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 1 kpl vihreää chiliä
- (punaista chiliä)
- 1 rkl inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl Garam masala-mausteseosta
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 limetin mehu
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 250 g munajuustoa
- (tuoretta korianteria)
Valmistusohje
Intialainen linssi-juustopata tehdään helposti näin:
- Huuhtele linssit ja liota niitä noin 10 minuuttia.
- Kuullota silputtu sipuli, chili ja raastettu inkivääri öljyssä. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, kurkuma, juustokumina ja korianteri.
- Lisää kattilaan valutetut linssit, tomaattimurska ja vesi sekä mausteet. Hauduta hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää juustokuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla sekä limetin mehulla.
- Vinkki: inkivääriä ja valkosipulia saa myös lasitölkkiin säilöttynä raasteena. Mausteena voi käyttää myös curry-maustetahnoja ja -kastikkeita. Tikka- tai kormakastikkeet maustavat intialaisen liharuoan.
- Kurkkuraita: raastettua kurkkua, minttua ja jogurttia.
- Porkkanaraita: porkkanaraastetta, jogurttia, limettimehua, pinjansiemeniä ja rusinoita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen linssi-juustopata