Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialainen linssi-juustopata

Intialainen linssi-juustopata on kasvisruokaa herkullisimmillaan. Reseptissä käytetään runsaasti eri mausteita, jotka takaavat aidon intialaisen makumaailman.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Intialainen linssi-juustopata

  • 200 g punaisia linssejä
  • ½ dl öljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 kpl vihreää chiliä
  • (punaista chiliä)
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl Garam masala-mausteseosta
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 limetin mehu
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g munajuustoa
  • (tuoretta korianteria)

Valmistusohje

Intialainen linssi-juustopata tehdään helposti näin:

  1. Huuhtele linssit ja liota niitä noin 10 minuuttia.
  2. Kuullota silputtu sipuli, chili ja raastettu inkivääri öljyssä. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, kurkuma, juustokumina ja korianteri.
  3. Lisää kattilaan valutetut linssit, tomaattimurska ja vesi sekä mausteet. Hauduta hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää juustokuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla sekä limetin mehulla.
  • Vinkki: inkivääriä ja valkosipulia saa myös lasitölkkiin säilöttynä raasteena. Mausteena voi käyttää myös curry-maustetahnoja ja -kastikkeita. Tikka- tai kormakastikkeet maustavat intialaisen liharuoan.
  • Kurkkuraita: raastettua kurkkua, minttua ja jogurttia.
  • Porkkanaraita: porkkanaraastetta, jogurttia, limettimehua, pinjansiemeniä ja rusinoita.
Kokeile myös näitä intialaisia reseptejä:
Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen linssi-juustopata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.