Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialainen tomaattikeitto

Intialainen tomaattikeitto on kevyt ja lämmittävä ruoka, joka maistuu vaikkapa talvisissa illanistujaisissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattikeitto:

  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1-2 punaista chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl currytahnaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • (1-2 rkl vehnäjauhoja)
  • 1 rkl sokeria
  • ½ l vettä
  • 1 dl kasvisfondia
  • 3 tlk (yht.1,2 kg) säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja
  • suolaa

Lisäksi:

  • turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

Intialainen tomaattikeitto valmistuu näin:

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Chilin määrä riippuu siitä, kuinka tulisesta pidät. Yhdellä chilillä keitto on mukavan mausteinen, kahdella jo tulisempi.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää öljyyn korianterinsiemenet, chili- ja valkosipulisilppu sekä currytahna. Kääntele mausteita öljyssä hetken aikaa. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua läpikuultaviksi.

Lisää kattilaan tomaattipyree, sokerit  (ja vehnäjauhot). Sekoita hyvin.

Lisää vesi, kasvisfondi ja tomaattisäilykkeet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä tunnin ajan. Sekoittele aina välillä, sillä tomaattikeitto saattaa palaa herkästi pohjaan. Tarkista suola.

Tarjoa intialainen tomaattikeitto maustamattoman jogurtin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen tomaattikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.