Reseptit
4
Kiitos

Intialainen tomaattikeitto

Intialainen tomaattikeitto on kevyt ja lämmittävä ruoka, joka maistuu vaikkapa talvisissa illanistujaisissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tomaattikeitto:

2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
2 rkl öljyä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl currytahnaa
3 rkl tomaattipyreetä
(1-2 rkl vehnäjauhoja)
1 rkl sokeria
½ l vettä
1 dl kasvisfondia
3 tlk (yht.1,2 kg) säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja
suolaa

Lisäksi:

turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Chilin määrä riippuu siitä, kuinka tulisesta pidät. Yhdellä chilillä keitto on mukavan mausteinen, kahdella jo tulisempi.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää öljyyn korianterinsiemenet, chili- ja valkosipulisilppu sekä currytahna. Kääntele mausteita öljyssä hetken aikaa. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua läpikuultaviksi.

Lisää kattilaan tomaattipyree, sokerit  (ja vehnäjauhot). Sekoita hyvin.

Lisää vesi, kasvisfondi ja tomaattisäilykkeet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä tunnin ajan. Sekoittele aina välillä, sillä tomaattikeitto saattaa palaa herkästi pohjaan. Tarkista suola.

Tarjoa keiton kanssa maustamatonta jogurttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Intialainen tomaattikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X