Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Italialainen papukeitto

Italialaisessa papukeitossa on punaista lehtikaalta, joka värjää keiton punajuuren punaiseksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Italialainen papukeitto:

2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
¼ tl chilihiutaleita
2 rkl öljyä
1 tomaatti
1 kesäkurpitsa
200 g lehtikaalia
1 tlk (285 g) valkoisia papuja
½ ruukkua lehtipersiljaa
1 l kasvislientä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Päälle

parmesaanijuustolastuja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuullota öljytyssä kattilassa hienonnettu valkosipulinkynsiä, porkkanoita ja chilihiutaleita noin 5 minuuttia.

2. Kuutioi pestyt tomaatit ja kesäkurpitsa, lisää kattilaan ja kuullota pari minuuttia. Pese ja leikkaa lehtikaalista kova ruoti pois ja suikaloi ohuiksi.

3. Lisää kattilaan lehtikaalit, huuhdellut pavut, hienonnettu lehtipersilja ja kasvisliemi. Keitä 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Vuole keiton päälle parmesaanilastuja ja tarjoa rouheisen pataleivän kanssa.

Lisää reseptejä:

Papukeitto
Mustapapukeitto
Ruoka.fi: Marokkolainen papukeitto (Harira)

Keskustelu

Alkoi vähän kielikorvaa särkeä, kun luin sanan kaalta. Emmehän sano esim. viilistä viiltä vaan viiliä. Iitse reseptissä sana oli taivutettu oikein.
Nimimerkki tarkkana kuin porkkana

Kommentoi juttua: Italialainen papukeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X