
Itämainen hernekeitto
Itämainen hernekeitto on saanut maukkaan säväyksen juustokuminasta ja tomaattimurskasta. Keitto tehdään pakaste- ja kikherneistä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Itämainen hernekeitto:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 lehtisellerinvartta
- 1 rkl öljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- ½ tl kurkumaa
- noin 8 dl kasvislientä (gluteenitonta)
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 prk (400/255 g) kikherneitä
- 1 ps (200 g) pakasteherneitä
- ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Itämainen hernekeitto valmistuu näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele lehtisellerin varret.
2. Kuullota kasviksia ja mausteita öljyssä. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja -sose, kikherneet ja pakasteherneet.
3. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Mausta itämainen hernekeitto sitruunankuorella ja -mehulla sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Katso myös: Herne-fenkolikeitto
Katso myös: Egyptiläinen linssikeitto
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään intialainen linssikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen hernekeitto