Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Itämainen hernekeitto

Itämainen hernekeitto on saanut maukkaan säväyksen juustokuminasta ja tomaattimurskasta. Keitto tehdään pakaste- ja kikherneistä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Itämainen hernekeitto:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerinvartta
1 rkl öljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
0.5 tl kurkumaa
noin 8 dl kasvislientä (gluteenitonta)
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
1 prk (400/255 g) kikherneitä
1 ps (200 g) pakasteherneitä
½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Mainos

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele lehtisellerin varret.

2. Kuullota kasviksia ja mausteita öljyssä. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja -sose, kikherneet ja pakasteherneet.

3. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Katso myös: Herne-fenkolikeitto

Katso myös: Egyptiläinen linssikeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itämainen hernekeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X