Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itse tehty ketsuppi

Vau mikä maku! Itse tehty ketsup­pi on lapsiperhei­den varma hitti - ja mainio ruokalahja!

Ainekset

Itse tehty ketsuppi:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • ¾ dl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl siirappia
  • ¾ dl omenasiideriä tai -etikkaa
  • 1 rkl worchesterkastiketta
  • ½ tl chilijauhetta
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • ¼ tl jauhettua maustepippuria
  • ¼ tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

Ketsuppi tehdään näin:

1. Kuori ja paloittele sipulit. Kuumen­na öljy kattilassa ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia. Lisää paloitellut valkosipulit ja kuul­lota vielä 2 minuuttia.

2. Lisää kokonaiset tomaatit, pyree, sokeri ja etikka. Kuumenna kiehuvak­si ja hajoita samalla kauhalla kokonaiset tomaatit. Lisää kaikki loput mausteet.

3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 45–50 minuuttia, sekoita välillä. Jääh­dytä 10 minuuttia. Soseuta tasaiseksi soseeksi. Anna jäähtyä huoneenläm­pöiseksi. Pullota ja laita kylmään vä­hintään 2 tunniksi. Säilytä kylmässä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/16.

Valmista ketsuppia tai sinappia joululahjaksi:

ruokalahjat joulu

Viikunasinappi

joulusinappi

Joulusinappi

kotitekoinen ketsuppi

Kotitekoinen ketsuppi

Ruoka.fi: Tomaatti-karviaismarjaketsuppi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty ketsuppi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.