Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Itse tehty ketsuppi

Vau mikä maku! Itse tehty ketsup­pi on lapsiperhei­den varma hitti - ja mainio ruokalahja!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
3 rkl tomaattipyreetä
3/4 dl ruskeaa sokeria
1 rkl siirappia
3/4 dl omenasiideriä tai -etikkaa
1 rkl worchesterkastiketta
1/2 tl chilijauhetta
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua maustepippuria
1/4 tl jauhettua kanelia
Mainos

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipulit. Kuumen­na öljy kattilassa ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia. Lisää paloitellut valkosipulit ja kuul­lota vielä 2 minuuttia.

2. Lisää kokonaiset tomaatit, pyree, sokeri ja etikka. Kuumenna kiehuvak­si ja hajoita samalla kauhalla kokonaiset tomaatit. Lisää kaikki loput mausteet.

3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 45–50 minuuttia, sekoita välillä. Jääh­dytä 10 minuuttia. Soseuta tasaiseksi soseeksi. Anna jäähtyä huoneenläm­pöiseksi. Pullota ja laita kylmään vä­hintään 2 tunniksi. Säilytä kylmässä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/16.

Valmista ketsuppia tai sinappia joululahjaksi:

ruokalahjat joulu

Viikunasinappi

joulusinappi

Joulusinappi

kotitekoinen ketsuppi

Kotitekoinen ketsuppi

Ruoka.fi: Tomaatti-karviaismarjaketsuppi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itse tehty ketsuppi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X