Reseptit

Itse tehty voi

Tiesitkö, että voita voi tehdä itse? Itse tehty voi maistuu ihanalta uusien perunoiden kanssa. Se sopii myös mainiosti ruokalahjaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Itse tehty voi

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl kermaviiliä tai piimää
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl yrttejä tai muita mausteita

Valmistusohje

Katso videolta, miten itse tehty voi valmistetaan:

Itse tehty voi valmistuu helposti näin:

  1. Vatkaa kermaa ja kermaviiliä noin vartti. Voit tehdä voin myös pelkästä kermasta. Hapanmaitotuote tuo voihin lisää hapanta makua.
  2. Ensin kerma muuttuu paksuksi kermavaahdoksi. Sen jälkeen jatka vatkaamista, ja huomaat nopeasti kuinka hera alkaa erottua kulhon pohjalle ja kerma muuttuu voiksi. Voi jää kiinni vatkaimeen.
  3. Laita isoon tyhjään kulhoon kylmää vettä. Irrota voi vatkaimen osista ja puristele voi kasaksi. Heran voit säästää ja käyttää leivontaan.
  4. Pese voipalloa kylmässä vedessä. Vaihda vesi pari kertaa.
  5. Jaa voi pariin osaan ja mausta osat haluamallasi tavalla. Mausta osa esimerkiksi pelkällä suolalla ja osa yrteillä tai valkosipulilla.
  6. Muotoile voipalat lastan avulla sopivaan muotoon ja kääri palat voipaperiin. Sido voipaperinyytti kiinni narulla. Anna itse tehty voi lahjaksi tai nosta se juhannus- tai brunssipöytään omissa juhlissasi.
  7. Itse tehty voi säilyy hyvänä pari viikkoa jääkaapissa säilytettynä.

Vinkki! Testaa Kotilieden ruskistetun voivaahdon ohjetta. Se on kuin suoraan ravintolapöydästä.

itse tehty voi
Itse tehty voi on maukas ja helppo tehdä. Sen voi maustaa haluamallaan tavalla ja antaa ruokalahjaksi. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Testaa myös tätä raikkaan väristä avokadolevitettä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty voi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.