Itse tehty voi
Tiesitkö, että voita voi tehdä itse? Itse tehty voi maistuu ihanalta uusien perunoiden kanssa. Se sopii myös mainiosti ruokalahjaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Itse tehty voi
- 5 dl kuohukermaa
- 1 rkl kermaviiliä tai piimää
- 1 tl suolaa
- 1 tl yrttejä tai muita mausteita
Valmistusohje
Katso videolta, miten itse tehty voi valmistetaan:
Itse tehty voi valmistuu helposti näin:
- Vatkaa kermaa ja kermaviiliä noin vartti. Voit tehdä voin myös pelkästä kermasta. Hapanmaitotuote tuo voihin lisää hapanta makua.
- Ensin kerma muuttuu paksuksi kermavaahdoksi. Sen jälkeen jatka vatkaamista, ja huomaat nopeasti kuinka hera alkaa erottua kulhon pohjalle ja kerma muuttuu voiksi. Voi jää kiinni vatkaimeen.
- Laita isoon tyhjään kulhoon kylmää vettä. Irrota voi vatkaimen osista ja puristele voi kasaksi. Heran voit säästää ja käyttää leivontaan.
- Pese voipalloa kylmässä vedessä. Vaihda vesi pari kertaa.
- Jaa voi pariin osaan ja mausta osat haluamallasi tavalla. Mausta osa esimerkiksi pelkällä suolalla ja osa yrteillä tai valkosipulilla.
- Muotoile voipalat lastan avulla sopivaan muotoon ja kääri palat voipaperiin. Sido voipaperinyytti kiinni narulla. Anna itse tehty voi lahjaksi tai nosta se juhannus- tai brunssipöytään omissa juhlissasi.
- Itse tehty voi säilyy hyvänä pari viikkoa jääkaapissa säilytettynä.
Vinkki! Testaa Kotilieden ruskistetun voivaahdon ohjetta. Se on kuin suoraan ravintolapöydästä.
Lue myös Anna.fi: Testaa myös tätä raikkaan väristä avokadolevitettä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itse tehty voi