Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruskistettu voivaahto

Ruskistettu voivaahto on helppo tapa hurmata ruokavieraat ja muut herkkusuut. Tarvitset voita ja hitusen malttia ja aikaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ruskistettu voivaahto

  • 250 g voita

Valmistusohje

Ruskistettu voivaahto valmistuu helposti näin:

ruskistettu voivaahto

1. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi. Parhaiten se onnistuu kylmästä voista. Jätä voi pehmenemään huoneenlämpöön.

ruskistettu voivaahto vaihe 2

2. Sulata puolet huoneenlämpöisestä voista kattilassa. Ensin voi vähän vaahtoaa, sen jälkeen alkaa ruskistuminen. Kun voi on kauniin ruskeaa ja tuoksuu paahteiselta, se on valmista. Kaada ruskistunut voi toiseen kattilaan. Anna jäähtyä ja jähmettyä hiukan.

ruskistettu voivaahto

3. Sekoita pehmeä ruskistamaton voi ja ruskistettu voi yhteen vatkaamalla ne kuohkeaksi levitteeksi.

Vinkki! Ruskistettu voivaahto säilyy jääkaapissa, mutta ota se ajoissa huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Se voi myös pursottaa tarjolle pursotinpussin avulla. Tarjoa voivaahto esimerkiksi uunituoreiden ruispalojen kanssa.

ruskistettu voivaahto
Ruskistettu voivaahto on helppo tapa hurmata ruokavieraat.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024

Lue myös Anna.fi: Levitelauta eli butterboard


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruskistettu voivaahto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.