Ruskistettu voivaahto
Ruskistettu voivaahto on helppo tapa hurmata ruokavieraat ja muut herkkusuut. Tarvitset voita ja hitusen malttia ja aikaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Ruskistettu voivaahto
- 250 g voita
Valmistusohje
Ruskistettu voivaahto valmistuu helposti näin:
1. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi. Parhaiten se onnistuu kylmästä voista. Jätä voi pehmenemään huoneenlämpöön.
2. Sulata puolet huoneenlämpöisestä voista kattilassa. Ensin voi vähän vaahtoaa, sen jälkeen alkaa ruskistuminen. Kun voi on kauniin ruskeaa ja tuoksuu paahteiselta, se on valmista. Kaada ruskistunut voi toiseen kattilaan. Anna jäähtyä ja jähmettyä hiukan.
3. Sekoita pehmeä ruskistamaton voi ja ruskistettu voi yhteen vatkaamalla ne kuohkeaksi levitteeksi.
Vinkki! Ruskistettu voivaahto säilyy jääkaapissa, mutta ota se ajoissa huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Se voi myös pursottaa tarjolle pursotinpussin avulla. Tarjoa voivaahto esimerkiksi uunituoreiden ruispalojen kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024
Lue myös Anna.fi: Levitelauta eli butterboard
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruskistettu voivaahto