Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Frosé eli jäädytetty roseeviini

Frosé eli jäädytetty roseeviini on trendikäs hellepäivän viilentäjä aikuiseen makuun. Hileinen slush maistuu roseeviinin lisäksi häivähdykseltä Aperolia ja appelsiinimehua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Frosé eli jäädytetty roseeviini

  • ¾ l roseeviiniä (marjaisaa ja hedelmäistä puoli kuivaa)
  • ½ dl Aperol-katkeroa
  • ¾ dl sokeria
  • ¾ dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1 dl vettä

Lisäksi

  • marjoja esim. mansikoita ja vadelmia
  • loraus roseekuohuviiniä 

Valmistusohje

Frosé eli jäädytetty roseeviini valmistetaan helposti näin

  1. Mittaa kannuun pullollinen roseeviiniä, puoli desilitraa Aperoliia, 3/4 desilitraa sokeria ja 3/4 desilitraa tuorepuristettua appelsiinimehua sekä desilitra vettä. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada juoma jääpala-astioihin tai pakkasenkestäviin pikkurasioihin. Jäädytä noin 4 tuntia.
  3. Laita jäiset palat tehosekoittimeen. Aja jäiseksi sohjoksi. Lusikoi seos laseihin.
  4. Viimeistele frosé eli jäädytetty roseeviini halutessasi vadelmilla tai mansikoilla. Myös tilkka roseekuohuviiniä antaa hyvän terän juomaan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös:  Raikas booli tehdään roseekuohuviinistä

Lue myös Anna.fi: Mansikkaslush


Kommentoi

Kommentoi juttua: Frosé eli jäädytetty roseeviini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.