Frosé eli jäädytetty roseeviini
Frosé eli jäädytetty roseeviini on trendikäs hellepäivän viilentäjä aikuiseen makuun. Hileinen slush maistuu roseeviinin lisäksi häivähdykseltä Aperolia ja appelsiinimehua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Frosé eli jäädytetty roseeviini
- ¾ l roseeviiniä (marjaisaa ja hedelmäistä puoli kuivaa)
- ½ dl Aperol-katkeroa
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl tuorepuristettua sitruunamehua
- 1 dl vettä
Lisäksi
- marjoja esim. mansikoita ja vadelmia
- loraus roseekuohuviiniä
Valmistusohje
Frosé eli jäädytetty roseeviini valmistetaan helposti näin
- Mittaa kannuun pullollinen roseeviiniä, puoli desilitraa Aperoliia, 3/4 desilitraa sokeria ja 3/4 desilitraa tuorepuristettua appelsiinimehua sekä desilitra vettä. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada juoma jääpala-astioihin tai pakkasenkestäviin pikkurasioihin. Jäädytä noin 4 tuntia.
- Laita jäiset palat tehosekoittimeen. Aja jäiseksi sohjoksi. Lusikoi seos laseihin.
- Viimeistele frosé eli jäädytetty roseeviini halutessasi vadelmilla tai mansikoilla. Myös tilkka roseekuohuviiniä antaa hyvän terän juomaan.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.
Lue myös: Raikas booli tehdään roseekuohuviinistä
Lue myös Anna.fi: Mansikkaslush
Kommentoi
Kommentoi juttua: Frosé eli jäädytetty roseeviini