Raikas booli tehdään nyt roseekuohuviinistä

Uudeksi hittijuomaksi on Suomessa noussut roseeviini. Erityisesti kuohuvien roseeviinien suosio on räjähtänyt. Pyysimme uudenvuoden kunniaksi ammattilaiselta roseekuoharista tehdyn boolireseptin.

Roseekuohuviini sopii hyvin juhliin. Se maistuu sellaisenaan tervetuliaismaljana, monenlaisten ruokien kanssa, buffet-pöydän juomana ja pikkutuntien seurustelujuomana. Se on myös mainio moniottelija erilaisissa booleissa.

Booliin saa tarvittavaa hapokkuutta helposti siihen lisättävästä viinistä, kuohuviinistä tai sitruksista. Makeuttajana ja hapokkuuden vastapainona voi käyttää sokerilientä, erilaisia siirappeja, likööriä, limonadia tai mehua. Soodavesi tai kivennäisvesi keventää ja tasapainottaa boolin.

Altia Akatemian kouluttaja ja baarimestari Mikael Karttunen käyttää roseekuohuviiiniä boolissaan ja antaa Kotiliedelle trendikkään, kuplivan boolireseptin.

Rosee-booli

Rosee-kuohu

Ainekset:
Jäitä
1 plo (0,5 l) De Kuyper Sour Rhubarb -likööriä
1 plo (0,75 l) roseekuohuviiniä, esimerkiksi Lindeman’s Bin 30 Sparkling Rose
1 tlk (1 l) karpalomehua
2 ploa (á 0,275l) Fentimans Rose Lemonade (löytyy hyvin varustelluista kaupoista)
Koristeeksi:
vaaleanpunaisia (kotimaisen) ruusun syötäviä terälehtiä

  1. Laita boolimaljaan tai -kannuun runsaasti jäitä, likööri, roseekuohuviini, karpalomehu ja ruusulimonadi.
  2. Sekoita juoman ainekset isolla lusikalla ja koristele syötävillä ruusun terälehdillä.

Boolia kannuun

Booliastian ei enää tarvitse olla iso kulho tai ämpäri. Muoviset isot boolimaljat ovat vaihtuneet lasisiin kannuihin tai hanallisiin lasitonkkiin. Jos vieraita on kourallinen, tee booli kauniiseen lasikannuun tai isoon lasipurkkiin. Suurelle joukolle hanallinen kolmen tai viiden litran lasiastia on käytännöllinen.

Entä, jos booli uhkaa loppua kesken?

Jos booliastian sisältö haihtuu hetkessä, tee uusi booli samoilla suhteilla kuin alkuperäinenkin.

Helpoin tapa pilata booli, on laittaa siihen liikaa alkoholia. Kuten kaikkia muitakin keitoksia, myös boolia kannattaa valmistuksen aikana maistella.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raikas booli tehdään nyt roseekuohuviinistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X