Raikas booli tehdään nyt roseekuohuviinistä

Uudeksi hittijuomaksi on Suomessa noussut roseeviini. Erityisesti kuohuvien roseeviinien suosio on räjähtänyt. Pyysimme uudenvuoden kunniaksi ammattilaiselta roseekuoharista tehdyn boolireseptin.

Roseeviinibooli sopii hyvin juhliin. Juhlava booli tehdää roseekuohuviinistä, joka  maistuu myös sellaisenaan tervetuliaismaljana, monenlaisten ruokien kanssa, buffet-pöydän juomana ja pikkutuntien seurustelujuomana. Roseekuohuviini on myös mainio moniottelija erilaisissa booleissa.

Booliin saa tarvittavaa hapokkuutta helposti siihen lisättävästä viinistä, kuohuviinistä tai sitruksista. Makeuttajana ja hapokkuuden vastapainona voi käyttää sokerilientä, erilaisia siirappeja, likööriä, limonadia tai mehua. Soodavesi tai kivennäisvesi keventää ja tasapainottaa boolin.

Altia Akatemian kouluttaja ja baarimestari Mikael Karttunen käyttää roseekuohuviiiniä boolissaan ja antaa Kotiliedelle trendikkään, kuplivan roseekuohuviinistä tehdyn boolireseptin.

Rosee-booli

Rosee-kuohu eli kupliva roseeviinibooli

Ainekset:
Jäitä
1 plo (0,5 l) De Kuyper Sour Rhubarb -likööriä
1 plo (0,75 l) roseekuohuviiniä, esimerkiksi Lindeman’s Bin 30 Sparkling Rose
1 tlk (1 l) karpalomehua
2 ploa (á 0,275l) Fentimans Rose Lemonade (löytyy hyvin varustelluista kaupoista)
Koristeeksi:
vaaleanpunaisia (kotimaisen) ruusun syötäviä terälehtiä

  1. Laita boolimaljaan tai -kannuun runsaasti jäitä, likööri, roseekuohuviini, karpalomehu ja ruusulimonadi.
  2. Sekoita juoman ainekset isolla lusikalla ja koristele syötävillä ruusun terälehdillä.

Roseeviinibooli kannuun

Booliastian ei enää tarvitse olla iso kulho tai ämpäri. Muoviset isot boolimaljat ovat vaihtuneet lasisiin kannuihin tai hanallisiin lasitonkkiin. Jos vieraita on kourallinen, tee booli kauniiseen lasikannuun tai isoon lasipurkkiin. Suurelle joukolle hanallinen kolmen tai viiden litran lasiastia on käytännöllinen.

Entä, jos booli uhkaa loppua kesken?

Jos booliastian sisältö haihtuu hetkessä, tee uusi booli samoilla suhteilla kuin alkuperäinenkin.

Helpoin tapa pilata booli, on laittaa siihen liikaa alkoholia. Kuten kaikkia muitakin keitoksia, myös boolia kannattaa valmistuksen aikana maistella.

Paljonko boolia tarvitaan?

Jos booli toimii tervetuliaisjuomana, kaksi desilitraa per henkilö on riittävä määrä. Jos boolia tarjotaan seurustelujuomana, voi kulutuksen laskea kaavalla yksi juoma per tunti per henkilö.

Lue myös: Tiesitkö? Viinialan ammattilainen neuvoo: ”Roseeviinit voisi jakaa kolmeen eri luokkaan”

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 7 helppoa ja raikasta boolia kevään juhliin

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raikas booli tehdään nyt roseekuohuviinistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X