Ruoka

Raikas booli – trendikäs juhlajuoma tehdään nyt upean värisestä roseekuohuviinistä

Uudeksi hittijuomaksi on Suomessa noussut roseeviini. Erityisesti kuohuvien roseeviinien suosio on räjähtänyt. Pyysimme ammattilaiselta roseekuoharista tehdyn boolireseptin ja vinkit raikkaaseen booliin.

Roseeviinibooli sopii hyvin juhliin. Juhlava raikas booli tehdää roseekuohuviinistä, joka  maistuu myös sellaisenaan tervetuliaismaljana, monenlaisten ruokien kanssa, buffet-pöydän juomana ja pikkutuntien seurustelujuomana. Roseekuohuviini on myös mainio moniottelija erilaisissa booleissa.

Booliin saa tarvittavaa hapokkuutta helposti siihen lisättävästä viinistä, kuohuviinistä tai sitruksista. Makeuttajana ja hapokkuuden vastapainona voi käyttää sokerilientä, erilaisia siirappeja, likööriä, limonadia tai mehua. Soodavesi tai kivennäisvesi keventää ja tasapainottaa boolin.

Altia Akatemian kouluttaja ja baarimestari Mikael Karttunen käyttää roseekuohuviiiniä boolissaan ja antaa Kotiliedelle trendikkään, kuplivan roseekuohuviinistä tehdyn boolireseptin.

Rosee-booli

Raikas booli: rosee-kuohu eli kupliva roseeviinibooli

Ainekset
Jäitä
1 plo (0,5 l) De Kuyper Sour Rhubarb -likööriä
1 plo (0,75 l) roseekuohuviiniä, esimerkiksi Lindeman’s Bin 30 Sparkling Rose
1 l karpalomehua
2 ploa (á 0,275l) Fentimans Rose Lemonade (löytyy hyvin varustelluista kaupoista)
Koristelu
vaaleanpunaisia (kotimaisen) ruusun syötäviä terälehtiä

  1. Laita boolimaljaan tai -kannuun runsaasti jäitä, likööri, roseekuohuviini, karpalomehu ja ruusulimonadi.
  2. Sekoita juoman ainekset isolla lusikalla ja koristele syötävillä ruusun terälehdillä.

Roseeviinibooli kannuun

Booliastian ei enää tarvitse olla iso kulho tai ämpäri. Muoviset isot boolimaljat ovat vaihtuneet lasisiin kannuihin tai hanallisiin lasitonkkiin. Jos vieraita on kourallinen, tee booli kauniiseen lasikannuun tai isoon lasipurkkiin. Suurelle joukolle hanallinen kolmen tai viiden litran lasiastia on käytännöllinen.

Entä, jos booli uhkaa loppua kesken?

Jos booliastian sisältö haihtuu hetkessä, tee uusi booli samoilla suhteilla kuin alkuperäinenkin.

Helpoin tapa pilata booli, on laittaa siihen liikaa alkoholia. Kuten kaikkia muitakin keitoksia, myös boolia kannattaa valmistuksen aikana maistella.

Lue myös: Tiesitkö? Viinialan ammattilainen neuvoo: ”Roseeviinit voisi jakaa kolmeen eri luokkaan”

Paljonko boolia tarvitaan?

Jos booli toimii tervetuliaisjuomana, kaksi desilitraa per henkilö on riittävä määrä. Jos boolia tarjotaan seurustelujuomana, voi kulutuksen laskea kaavalla yksi juoma per tunti per henkilö.

Lue myös Anna.fi: 7 helppoa ja raikasta boolia kevään juhliin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raikas booli – trendikäs juhlajuoma tehdään nyt upean värisestä roseekuohuviinistä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.