Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jäinen mansikka-pähkinäkakku

Kerroksittain vuorottelevat gluteenittomat hasselpähkinäkakkupohjat, mansikkasose ja valkosuklaalla viimeistelty tuorejuustoseos muodostavat verrattoman makuyhdistelmän. Maun lisäksi kakussa hyvää on myös se, että siitä saa helposti todellisen näyttävän näköisen. Tuoreilla mansikoilla ja marengeilla koristeltuna kruunaat kakun hetkessä juhlapöydän kuningattareksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 100 g (gluteenitonta) valkosuklaata
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl sokeria

Kostutus:

  • noin 4 rkl maitoa

Pinnalle:

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 6-8 pientä marenkia

Valmistusohje

1. Paahda hasselpähkinöitä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä leviää aromikas tuoksu. Varo polttamasta. Jauha pähkinät hienoksi jauheeksi teholeikkurissa.

2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja pähkinäjauhe. Siivilöi seos vaahdon joukkoon. Voit käännellä lopuksi joukkoon myös siivilään jääneen pähkinämurskan. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle puhtaalle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi varoen.

3. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Perkaa ja soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kananmuna ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon lämmin valkosuklaa. Lisää mansikkasose. Nostele joukkoon kermavaahto.

4. Vuoraa pitkänmallinen leipävuoka kelmulla. Leikkaa torttupohjasta noin 3 vuoan kokoista levyä. Aseta pohjalle yksi levy, kostuta maidolla ja levitä päälle täytettä. Toista kaksi samanlaista kerrosta. Peitä kakku kelmulla huolellisesti.

5. Nosta kakku pakastimeen ja anna pakastua vähintään vuorokausi. Kumoa kakku tarjolle noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Koristele kakku mansikoilla ja marenkimurskalla.

Katso myös: Jäädytetty kakku on herkku vailla vertaa – poimi 3 kesän viileintä ohjetta!

Anna.fi/ruoka: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäinen mansikka-pähkinäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.