Ruoka

Leijonakapteeni Marko ”Mörkö” Anttilan mummon suklaapalat – leivo suklainen herkku suvun suosikkireseptillä äidille ja MM-kisakatsomoon

Jääkiekkoilija Marko ”Mörkö” Anttilan mummon suklaapalat on mokkapalojen tyyppinen herkku, jota leipoo koko jääkiekkoilijan suku. Nyt Marko paljastaa suvun salaisen herkkureseptin kaikille. Tämä ohje pitää testata heti äitienpäivänä ja leipoa uudestaan MM-kisakatsomoon.

Hyvät reseptit kulkevat suvussa isoäidiltä lapsenlapsille, niin Marko ”Mörkö” Anttilan mummon suklaapalat -ohjeellekin on käynyt. Suosittu ohje jatkaa kulkuaan suvussa. 

”Resepti on minun mummoltani ja tarkempaa tietoa siitä, mistä hän on sen saanut ei tiedetä. Äitini sitä leipoi välillä, kun oltiin pienempiä ja ainakin sisko ja veli ovat käyttäneet samaa reseptiä,” Marko kertoo Kotiliedelle.

Marko ”Mörkö” Anttilan mummon suklaapalat – helppo herkku äitienpäivään ja myyjäisiin

Jääkiekkoharrastus on vienyt Markon ajan jo nuoresta pojasta lähtien. Äitienpäivänä Marko on usein pelireissuilla. Tänä vuonna Marko valmistautuu maanantaina 15.5. pelattavaan Suomi–Ruotsi-otteluun jääkiekon MM-kisoissa, jotka pelataan Tampereella. Marko valittiin juuri Suomen jääkiekkomaajoukkueen Leijonien kapteeniksi.

Silloin kun Marko on kotona, niin kahvittelut ja kukat ovat suuressa roolissa äitienpäivänä.

”Äitienpäivät on mennyt usein pelireissuilla, mutta jos on päässyt olemaan paikalla, niin kahvittelu kuuluu asiaan. Ja kukat tietenkin!”

Marko kertoo, että oman tyttärensä kanssa hän harvemmin leipoo, mutta ruoanlaitto kuuluu silloin tällöin yhteisiin harrastuksiin.

Marko ”Mörkö” Anttilan mummon suklaapalat on helppo ohje, jonka voi leipoa yhdessä lasten kanssa äitienpäiväksi.

Mokkapalatyyppiset leivonnaiset ovat monen jääkiekkoa ja muuta urheilua harrastavan perheen suosikkileivonnaisia nimenomaan niiden helppouden ja herkullisuuden takia.

Mokkapaloista on tullut myös suomalaisissa urheiluseuroissa itsestään selvä symboli seuratoimintaan liittyvälle talkootyölle, Pauligin tiedotteessa kerrotaan. 

”Mörkö” Marko Anttilan mummon suklaapalat
”Mörkö” Marko Anttilan mummon suklaapalojen kuorrutteeseen ei tullut alun perin kahvia. Mutta kuorrutteen voi notkistaa halutessaan lorauksella kahvia, siitä tulee vähän juoksevampi niin.  © iStockphoto

Markon runo äidille

Marko kertoo äitinsä olleen hänelle iso tuki urheilu-unelmien tavoittelussa.

Markon tekemä runo äidille on mukana vuoden 2023 Pauligin Juhla Mokka -äitienpäiväpakkauksessa.

Lähde: Ohje ja runo ovat osa Marko ”Mörkö” Anttilan yhteistyötä Pauligin kanssa. 

Juttua muokattu 9.5.2022: lisätty tieto Marko Anttilan valinnasta jääkiekkomaajoukkueen kapteeniksi MM-kisoissa 2023.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leijonakapteeni Marko ”Mörkö” Anttilan mummon suklaapalat – leivo suklainen herkku suvun suosikkireseptillä äidille ja MM-kisakatsomoon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.