Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sokerikakkupohja

Sokerikakkupohja on klassikko ja varma valinta täytekakkuun. Onnistuneen kakun salaisuus piilee huoneenlämpöisissä raaka-aineissa ja huolellisessa munien vatkauksessa. Sekoita jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon kevyesti nostellen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sokerikakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 tl vaniljasokeria)

Vuokaan

  • 1 rkl voita tai margariinia
  • ½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

Sokerikakkupohja leivotaan helposti näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat.
  3. Sekoita keskenään puolitoista desilitraa vehnäjauhoja, puoli desilitraa perunajauhoja, yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja halutessasi yksi teelusikallinen vaniljasokeria.
  4. Vaahdota neljä kananmunaa ja puolitoista desilitraa sokeria ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Nostele kuivat aineet muutamassa erässä siivilän läpi vaahdon sekaan. Vältä turhaa sekoittamista tai kulhon kopauttelua, jotta kuohkeus ei katoa.
  5. Kaada taikina vuokaan. 
  6. Paista sokerikakkupohja uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kauniin ruskea, reunat alkaa irrota vuoasta ja tikulla kokeiltuna kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun. 
  7. Anna kakun jäähtyä täysin ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.

Lue myös: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!

Lue myös Anna.fi: 9 x upea täytekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sokerikakkupohja

Mummeli

Ennen oli helppo sokerikakkupohja: lasi munia, lasi sokeria, lasi jauhoja. Munat ja sokeri vatkattiin kunnes vaahdon pinnalla pysyi kuvio.
Jauhoja voi vaihtaa mm gluteenittomiksi. Leivinjauhetta 1 tl, jos haluaa.
Maustaakin voi, vaikka sitruunamehua tai kanelia tai kardemummaa, täytteestä riippuen. 175* noin 30-40 min. Tikulla kokeillen 🙂

Toinen mummeli

Ihan sama ohje on minulla käytössäni. Ja laitan myös vaniljasokeria tl sekä leivinjauhetta, tulee kuohkeampi näin.

Lukija499159

Tämä kakkupohja ei minulta onnistunut ollenkaan. Ainekset-osassa lukee 3dl jauhoja ja sitten ohjeessa ouhutaan vaan 1,5dl jauhoista. Laitoin 3dl joka oli sitten ilmeisesti väärin koska kakkupohja on kova kuin kivi! Korjaattehan reseptiä ettei muillekin tule tämmöstä vahinkoja!

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei! Kiitos viestistäsi ja tarkkaavaisuudestasi! Harmillista kuulla, että kakustasi on tullut kova kuin kivi. Olen tosi pahoillani virheestä sokerikakkupohjan ainesosaluettelossa. Pohjaan tulee valmistusohjeen puolella mainittu määrä, 1,5 dl vehnäjauhoja. Oikea määrä on nyt korjattu myös ainesosaluetteloon.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.