Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta

Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta kutkuttelee mukavasti makuhermoja. Espanjalainen pil pil eli chilillä ja valkosipulilla maustetut jättikatkaravut muodostavat herkullisen öljyisen pastakastikkeen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 punainen chili
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 300 g (noin 24 katkarapua) kuorettomia raakoja pakastejättikatkarapuja sulatettuina
  • 2 dl persiljaa
  • 350–400 g tagliatelle tai linguine tuorepastaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta valmistetaan:

Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta valmistuu helposti näin:

  1. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet.
  2. Hienonna persilja ja laita sitä vähän sivuun annoksen koristelua varten.
  3. Kaada öljy pannulle. Lisää kuumaan öljyyn savupaprika ja pieniksi palasiksi pilkottu chili. Sekoittele hetki.
  4. Lisää pannulle sulaneet katkaravut. Paista muutama minuutti sekoitellen.
  5. Aloita tuorepastan keittäminen.
  6. Lisää suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoittele muutama minuutti.
  7. Lisää persiljasilppu. Sekoita.
  8. Kaada keitetty pasta katkarapukastikkeen joukkoon.
  9. Annostele ruoka lautaselle ja ripottele annoksen päälle persiljaa.

Vinkki! Paistinpannun tai lautasen pohja kannattaa kaapia tyhjäksi tuoreen patongin palasilla. Pil pil -kastike maistuu ihanalta leivän kaverina.

Huom! Kun käytät pakastettuja jättikatkarapuja, muista sulattaa ne hitaasti jääkaapissa ennen kypsennystä, jolloin niiden rakenne säilyy hyvänä.

Lue myös Anna.fi: Kokeile myös pil pil -muikkuja!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.