Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta
Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta kutkuttelee mukavasti makuhermoja. Espanjalainen pil pil eli chilillä ja valkosipulilla maustetut jättikatkaravut muodostavat herkullisen öljyisen pastakastikkeen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 punainen chili
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- 300 g (noin 24 katkarapua) kuorettomia raakoja pakastejättikatkarapuja sulatettuina
- 2 dl persiljaa
- 350–400 g tagliatelle tai linguine tuorepastaa
Valmistusohje
Katso videolta, miten pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta valmistetaan:
Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta valmistuu helposti näin:
- Hienonna chili ja valkosipulinkynnet.
- Hienonna persilja ja laita sitä vähän sivuun annoksen koristelua varten.
- Kaada öljy pannulle. Lisää kuumaan öljyyn savupaprika ja pieniksi palasiksi pilkottu chili. Sekoittele hetki.
- Lisää pannulle sulaneet katkaravut. Paista muutama minuutti sekoitellen.
- Aloita tuorepastan keittäminen.
- Lisää suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoittele muutama minuutti.
- Lisää persiljasilppu. Sekoita.
- Kaada keitetty pasta katkarapukastikkeen joukkoon.
- Annostele ruoka lautaselle ja ripottele annoksen päälle persiljaa.
Vinkki! Paistinpannun tai lautasen pohja kannattaa kaapia tyhjäksi tuoreen patongin palasilla. Pil pil -kastike maistuu ihanalta leivän kaverina.
Huom! Kun käytät pakastettuja jättikatkarapuja, muista sulattaa ne hitaasti jääkaapissa ennen kypsennystä, jolloin niiden rakenne säilyy hyvänä.
Lue myös Anna.fi: Kokeile myös pil pil -muikkuja!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pil pil -pasta eli jättikatkarapupasta