sriracha-katkarapusalaatti Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sriracha-katkarapusalaatti

Salaateilla saa noutopöytään makua ja raikkautta. Katkarapusalaatin maustaa tulinen sriracha-majoneesi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Sriracha-katkarapusalaatti:

  • noin 400 g isoja pakastekatkarapuja
  • 1 prk (350 g) ananasviipaleita
  • 3-4 varsisellerin vartta
  • 300 g kevyt emmentaljuustoa, esim. Polar

kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 pieni puristettu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sriracha-chilikastiketta
  • ½ tl currya
  • 172 tl suolaa

Valmistusohje

Sriracha-katkarapusalaatti tehdään helposti näin:

1. Sriracha-katkarapusalaatti aloitetaan sulattamalla katkaravut. Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa, jolloin niiden maku ja rakenne pysyy mehukkaana. Valuta katkaravut ja ananasviipaleet huolellisesti. Pilko ananakset. Leikkaa varsisellerit pieniksi kuutioiksi. Kuutioi juustopala noin sentin kokoisiksi paloiksi.

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset, ja anna salaatin maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Lisää mainioita salaatteja noutopöytään:

Raikas katkarapusalaatti

Raikas katkarapusalaatti

Inkivääri-härkäsalaattia lautasella

Inkivääri-härkäsalaatti

Manchegojuusto_pähkinä_salaatti

Manchegojuusto-saksanpähkinä-rucolasalaatti

Ruoka.fi: Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sriracha-katkarapusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.