Tomaattinen jauhelihakastike
Valitse kastikkeeseen vähärasvainen jauheliha. Se antaa ruokaan makua vaikuttamatta kuitenkaan koostumukseen ja ulkonäköön. Jauheliha kannattaa ruskistaa kastiketta varten kuumalla pannulla. Iso satsi jauhelihaa on hyvä paistaa useammassa erässä, jottei pannu viilene liikaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Jauhelihakastike
- 300 g jauhelihaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 2 sellerinvartta
- 2 porkkanaa
- 1 rkl persiljaa, rosmariinia, oreganoa, basilikaa
- 3 rkl tomaattisosetta
- 2 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Tomaattinen jauhelihakastike tehdään helposti näin:
- Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää jauheliha pannulle ja ruskista se.
- Lisää hienonnettu sipuli, puristettu valkosipulinkynsi, viipaloidut herkkusienet ja suikaloidut porkkanat ja selleri.
- Kääntele aineksia pannussa, lisää mausteita, tomaattisose ja lopuksi tilkka vettä tai lihalientä.
- Anna kypsyä hissukseen 30-60 minuuttia ja lisää vettä aina tarvittaessa. Tarkista maku.
- Tarjoa jauhelihakastike keitetyn perunan, spagetin tai nauhamakaronin kastikkeena, tai käytä jauhelihakastike lasagnen täytteeksi.
Vinkki: Kokeile myös jauhelihapizzaa tai jauhelihavartaita
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen jauheliha-kasviskeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaattinen jauhelihakastike
Toimiva ja maukas
Hyvä, että maistui! Kiitos palautteesta!