Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto on kotiruokasuosikki, joka paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa. Keittoa kannattaakin tehdä isompi määrä kerrallaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jauhelihakeitto:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g naudanjauhelihaa
8 kiinteää perunaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 l lihalientä
1 tl kuivattua timjamia
½ tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua oreganoa
1 pss keittojuureksia
2-3 rkl sweet chili -kastiketta
½ tl mustapippuria
suolaa

Lisäksi

1 prk smetanaa

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Kuullota hienonnettuja sipuleita paistinpannulla ja lisää jauheliha.

2. Siirrä sipulit ja ruskistettu jauheliha isoon kattilaan. Lisää joukkoon tomaattimurska, pieneksi kuutioidut perunat, lihaliemi ja kuivatut mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen niin, että perunat ovat kypsiä. Lisää keittämisen puolessa välissä keittojuurekset.

3. Mausta keitto sweet chili -kastikkeella ja mustapippurilla. Tarkista suola.

4. Tarjoa jauhelihakeitto smetanan kera.

Kokeile myös muita helppoja keittoja:
Helppo lihakeitto
Korealainen lihakeitto
Kanakeitto
Ruoka.fi: Linssi-jauhelihakeitto

Keskustelu

Tästä tuli kyllä uusi suosikkikeitto syksyn iltoihin, ja toimii varsinkin kun on flunssa päällä!

Kommentoi juttua: Jauhelihakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X