Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa, joten keittoa kannattaa tehdä isompi määrä kerrallaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jauhelihakeitto:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 8 kiinteää perunaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 l lihalientä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 pss keittojuureksia
  • 2-3 rkl sweet chili -kastiketta
  • ½ tl mustapippuria
  • suolaa

Lisäksi

  • 1 prk smetanaa

Valmistusohje

Jauhelihakeitto tehdään näin:

Jauhelihakeitto on luottoarkiruokaa.

1. Kuori sipulit. Kuullota hienonnettuja sipuleita paistinpannulla ja lisää jauheliha.

2. Siirrä sipulit ja ruskistettu jauheliha isoon kattilaan. Lisää joukkoon tomaattimurska, pieneksi kuutioidut perunat, lihaliemi ja kuivatut mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen niin, että perunat ovat kypsiä. Lisää keittämisen puolessa välissä keittojuurekset.

3. Mausta keitto sweet chili -kastikkeella ja mustapippurilla. Tarkista suola.

4. Tarjoa jauhelihakeitto smetanan kera.

Kokeile myös muita helppoja keittoja: Helppo lihakeitto Korealainen lihakeitto Kanakeitto Ruoka.fi: Linssi-jauhelihakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihakeitto

keittokeijo

On makoisaa keittoa 🙂

Jotsi

Tästä tuli kyllä uusi suosikkikeitto syksyn iltoihin, ja toimii varsinkin kun on flunssa päällä!

Keittomaakari

5/5

Sinun täytyy kommentoidaksesi.