Kanakeitto

Kanakeitto 

60+
min
2
8 annosta
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

1 kokonainen broileri tai 4 koipireisipalaa tai luullista broilerileikettä
2 l vettä
1 rkl suolaa
2 laakerinlehteä
noin 10 kokonaista valko- ja maustepippuria
1 iso sipuli
6 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
pala juuriselleriä
1 palsternakka
4 porkkanaa
nippu persiljaa
timjaminoksa
noin 8 perunaa
pala purjoa (tai 2 dl pitkäjyväistä riisiä)

Valmistusohje

Kanakeitto on lempeästi maustettua, hissuksiin haudutettua toipilasruokaa, joka maistuu talvisella arkiaterialla.

1. Huuhdo broileri ja aseta reilun kokoiseen kattilaan. Kaada päälle vettä sen verran, että broileri juuri ja juuri peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kerää pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää kattilaan mausteet, sipulit ja halkaistu sitruuna sekä kokonaiset liemijuurekset ja persiljan varret. Keitä poreillen noin tunti.

2. Nosta broileri kattilasta ja irrota lihat luista. Heitä nahka ja luut pois. Siivilöi liemi. Kuori ja kuutioi perunat (tai riisi) liemeen. Keitä perunat kypsiksi. Lisää keittoon paloitellut liemijuurekset, kananpalat ja silputtu persilja. Voit myös lisätä juurekset raakoina, paloiteltuina perunoiden kanssa tai pakasteena.

Kokeile myös muita maukkaita broileriruokia:
Aasialaiset broilerinkoivet
Aasialainen kanasalaatti
Sitruunainen uunibroileri
Ruoka.fi: Kanakeitto

Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto

08.02.2015
Kotiliesi
  • 2