
Kasvispiirakka pellillinen
Kasvispiirakka on nopea leipoa koko pellillinen valmiista rukiisesta piirakkapohjasta. Mehevä täyte saa rapsakkuutta auringonkukansiemenistä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvispiirakka pellillinen
- 2 (à 400 g) rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
- 4 porkkanaa
- 2 parsakaalia
- 100 g lehtikaalia
- 200 g kantarellituorejuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 2 kananmunaa
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl timjamia
- 1 tl sormisuolaa
- 20 g juustoraastetta (parmesaania tai emmentaalia)
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Kasvispiirakka pellillinen valmistuu helposti näin:
- Sulata kaksi rukiista piirakkataikinaa ja puristele ne yhteen. Kauli taikinapallo uunipellin kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi taikinaksi leivinpaperin päällä. Liu’uta leivinpaperi reunalliselle uunipellille. Painele taikinaa niin, että saat pienet reunat piiraalle.
- Pilko kasvikset eli neljä porkkanaa, kaksi parsakaalia sekä sata grammaa lehtikaalia ja laita ne teholeikkurin tai yleiskoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä. Käytä konetta sykäyksittäin, toista kunnes kasvikset ovat pientä silppua. Tehosekoitin tekee kasviksista liian hienoa, älä käytä sitä.
- Voit pilkkoa kasvikset myös veitsellä pienen pieneksi kuutioksi. Ne kannattaa tällöin höyryttää ennen piiraaseen lisäämistä.
- Sekoita 200 grammaa kantarellituorejuustoa, 150 grammaa ranskankermaa ja kaksi kananmunaa keskenään.
- Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele päälle kasvismuru. Ripottele päälle puoli desilitraa auringonkukansiemeniä, kaksi ruokalusikallista timjamia, teelusikallinen sormisuolaa, 20 grammaa juustoraastetta ja pirskottele päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä.
- Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa kasvispiirakka haaleana samettisen sosekeiton kyljessä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2023.
Lue myös Anna.fi: Vegaaninen juures-pestopiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvispiirakka pellillinen