Reseptit
10
Kiitos

Jauhoton suklaakakku

Jauhoton suklaakakku kohoaa uunissa kuin hattu ja näyttää lopuksi lässähtäneeltä silinterihatulta. Tuhti suklaakakku kaipaa rinnalleen raikasta vadelmaa ja pehmeää kermavaahtoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita
500 g tummaa suklaata (70 %)
9 kananmunaa
1 ¾ dl sokeria

Koristeluun

2 rkl tomusokeria
2–3 dl tuoreita vadelmia

Lisäksi

2 dl kermaa

Valmistusohje

1.Voitele 1 rkl:lla voita irtopohjainen kakkuvuoka (noin 24 cm).

2. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja sulata kattilassa tai mikrossa lopun voin kanssa tasaiseksi. Anna suklaa-voiseoksen jäähtyä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Erottele kananmunan keltuiaset ja valkuaiset. Vatkaa ensin keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaata vatkaamisen aikana aina vähän kerrallaan. Vatkaa sitten toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen vaahtoon.

4. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat sen. Koristele tomusokerilla ja vadelmilla. Tarjoa löysäksi vatkatun kerman kanssa.

Lisää reseptejä:
Gluteeniton suklaatäytekakku
Gluteenittomat suklaamuffinit
Ruoka.fi: Suklaa-taateli-marenkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jauhoton suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X