
Jauhoton suklaakakku
Jauhoton suklaakakku kohoaa uunissa kuin hattu ja näyttää lopuksi lässähtäneeltä silinterihatulta. Tuhti suklaakakku kaipaa rinnalleen raikasta vadelmaa ja pehmeää kermavaahtoa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Jauhoton suklaakakku:
- 200 g voita
- 500 g tummaa suklaata (70 %)
- 9 kananmunaa
- 1 ¾ dl sokeria
Koristeluun
- 2 rkl tomusokeria
- 2–3 dl tuoreita vadelmia
Lisäksi
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
Jauhoton suklaakakku leivotaan näin:
1.Voitele 1 rkl:lla voita irtopohjainen kakkuvuoka (noin 24 cm).
2. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja sulata kattilassa tai mikrossa lopun voin kanssa tasaiseksi. Anna suklaa-voiseoksen jäähtyä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
3. Erottele kananmunan keltuiaset ja valkuaiset. Vatkaa ensin keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaata vatkaamisen aikana aina vähän kerrallaan. Vatkaa sitten toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen vaahtoon.
4. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat sen. Koristele tomusokerilla ja vadelmilla. Tarjoa jauhoton suklaakakku löysäksi vatkatun kerman kanssa.
Lisää reseptejä: Gluteeniton suklaatäytekakku Gluteenittomat suklaamuffinit Ruoka.fi: Suklaa-taateli-marenkikakku
- gluteenittomat leivonnaiset
- joululeivonnaiset
- kakut
- kevään juhlat
- makeat leivonnaiset
- pääsiäisleivonnaiset
- paras pääsiäinen
- rippijuhlat
- suklaa
- suklaakakut
- unelmien joulu
- valmistujaiset
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Joulu
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Suklaa
- Gluteeniton
- Makeat leivonnaiset
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhoton suklaakakku