Jouluchutney
Jouluchutney syntyy viikunoista, taateleista ja kuivatuista aprikooseista. Nauti chutney kinkun tai kalkkunapaistin kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Jouluchutney
- 250 g kuivattuja viikunoita
- 250 g taateleita
- 250 g kuivattuja aprikooseja
Mausteliemi:
- 5 dl vettä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 ½ dl sokeria
- kanelitanko
- 1 rkl kardemumman siemeniä
- 1 rkl mausteneilikoita
- 6 tähtianista
- (2 rkl konjakkia)
Valmistusohje
Jouluchutney tehdään näin:
- Leikkaa hedelmät paloiksi. Kiehauta mausteliemi. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Siivilöi mausteet liemestä.
- Kaada hedelmäpalat ja liemi laakeaan paistokasariin ja keitä hiljalleen kunnes neste on imeytynyt hedelmiin. Kaada pieniin tölkkeihin ja tarjoa jouluchutney joulupöydässä liharuokien, esimerkiksi joulukinkun tai kalkkunapaistin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään paahtopaisti-chutneyleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluchutney
Erinomainen resepti, tämä muodostaa kinkun ja perunalaatikon kera pyhän kolminaisuuden. Vahva suositus.