Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluchutney

Jouluchutney syntyy viikunoista, taateleista ja kuivatuista aprikooseista. Nauti chutney kinkun tai kalkkunapaistin kanssa.

Ainekset

Jouluchutney

  • 250 g kuivattuja viikunoita
  • 250 g taateleita
  • 250 g kuivattuja aprikooseja

Mausteliemi:

  • 5 dl vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 ½ dl sokeria
  • kanelitanko
  • 1 rkl kardemumman siemeniä
  • 1 rkl mausteneilikoita
  • 6 tähtianista
  • (2 rkl konjakkia)

Valmistusohje

Jouluchutney tehdään näin:

  1. Leikkaa hedelmät paloiksi. Kiehauta mausteliemi. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Siivilöi mausteet liemestä.
  2. Kaada hedelmäpalat ja liemi laakeaan paistokasariin ja keitä hiljalleen kunnes neste on imeytynyt hedelmiin. Kaada pieniin tölkkeihin ja tarjoa jouluchutney joulupöydässä liharuokien, esimerkiksi joulukinkun tai kalkkunapaistin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään paahtopaisti-chutneyleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluchutney

L

Erinomainen resepti, tämä muodostaa kinkun ja perunalaatikon kera pyhän kolminaisuuden. Vahva suositus.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.