Reseptit
yli 60 min
20

Perinteinen joulukinkku

Perinteinen joulukinkku kuuluu lähes jokaisen suomalaisen joulupöytään. Kinkun paistaminen on helppoa, tutustu näihin Kotilieden ohjeisiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 7 kg:n juhlakinkku potkalla

Kuorrutus

1 dl sinappia (ei sokeriton)
noin 2 ½ dl hapankorppumurua (ei gluteenittomalle)

Valmistusohje

1. Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Huuhdo ja kuivaa. Tee kinkun paksuimpaan kohtaan veitsenkärjellä reikä ja työnnä siihen paistomittari. Varo, ettei se osu luuhun. Aseta digitaalimittarin sisälämpötilaksi 78-82 astetta.

2. Pane kinkku uuniritilälle ja nosta se uunipannulle. Kaada pannulle vettä, ettei kinkusta tihkuva rasva pala. Nosta uunipannu kinkkuineen 125-asteiseen uuniin ja paista noin 75 minuuttia jokaista kiloa kohden eli seitsemän kilon kinkkua noin 9 tuntia.

3. Ota kinkku uunista. Anna jäähtyä. Poista verkko, nahka ja rasvakerros.

4. Sivele kinkun pinta sinapilla ja ripota pinnalle hapankorpuista jauhettua murskaa. Kuorruta kinkkua 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Valele kinkun pinta paistoliemellä.

5. Tarjoa joulukinkkun joululaatikoiden ja lisukkeiden kera sekä leikkeleenä joululimpun kanssa.

Katso myös ohjeet:

Näin sulatat joulukinkun
Joulukinkku kahdella tapaa
Joulukinkun paisto-ohjeet
Joulusinappi kruunaa kinkun
Ruoka.fi: Vinkkejä joulukinkun paistoon

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen joulukinkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X