Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulugranola

Kanelin, inkiväärin ja karpaloiden maut hurmaavat rapeassa muromyslissä. Joulugranola on täydellinen valinta jouluaamiaiselle tai välipalaksi.

Ainekset

Joulugranola:

  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • ½ dl vettä
  • 4 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 ½ dl kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

  1. Rouhi pähkinät karkeaksi veitsellä. Sekoita kulhossa pähkinät, kaura- ja kookoshiutaleet, kaneli ja inkivääri. Kuumenna kattilassa sokeri, vesi ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut.
  2. Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.
  3. Paahda mysliä 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita pari kertaa paahtumisen aikana. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon kuivatut karpalot. Nosta mysliseos lasipurkkiin ja säilytä kuivassa paikassa.
joulugranola
Kanelin, inkiväärin ja karpaloiden maut hurmaavat rapeassa muromyslissä. Kuva: Sampo Korhonen

Lisää rouskuvia reseptejä: Ruis-muromysli Granola Ruoka.fi: Kotitekoinen mysli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulugranola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.