Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Jouluhalko

Jouluhalko on ranskalainen klassikkoleivonnainen. Tämä herkullisen joluhalon resepti on peräisin inkoolaisen Westerby Gårdin emännältä, Gunilla Wikströmiltä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jouluhalko

1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria

Tortun rullaamiseen:

1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl tomusokeria
Mainos

täyte:

300 g luumumarmeladia
(2 rkl punssia, rommia tai konjakkia)
2 rkl sokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:

200 g taloussuklaata
200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Jouluhalko Westerbyn kartanon tapaan tehdään näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. (Voitele paperi kevyesti juoksevalla rasvalla.) Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada pellille ja kypsennä torttupohjaa 225-asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia.

3. Vuoraa toinen pelti leivinpaperilla ja seulo paperille tomusokeria ja kaakaojauhetta. Kumoa kypsä torttu pellille ja anna jäähtyä.

4. Mausta luumumarmeladi punssilla ja sokerilla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää se luumusoseeseen, sekoita ja levitä täyte torttulevylle. Kierrä kääröksi.

5. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi sekä tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää suklaa ja sekoita. Kuorruta kääretorttu suklaaseoksella. Tee pintaan puunkuorta muistuttavaa kuviota. Säilytä jouluhalko viileässä.

6. Voit leikata kääretortun päistä palat ja liittää ne oksakohdiksi.

Katso myös: Joulun juustokakut hurmaavat – katso parhaat ohjeet

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mont Blanc –jouluhalko

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluhalko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X