Jouluhalko
Jouluhalko on ranskalainen klassikkoleivonnainen. Tämä herkullisen joluhalon resepti on peräisin inkoolaisen Westerby Gårdin emännältä, Gunilla Wikströmiltä.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Jouluhalko
1 dl
perunajauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
4
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
Tortun rullaamiseen:
1/2 dl
kaakaojauhetta
1/2 dl
tomusokeria
täyte:
300 g
luumumarmeladia
(2 rkl
punssia, rommia tai konjakkia)
2 rkl
sokeria
1 1/2 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
pinnalle:
200 g
taloussuklaata
200 g
appelsiininmakuista tuorejuustoa
100 g
huoneenlämpöistä voita
1 dl
tomusokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Keskustelu
Kommentoi juttua: Jouluhalko