Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Vaalea jouluhalko

Ranskalainen jouluhalko on Nutellalla ja aprikoosimarmeladilla täytetty kääretorttu, joka saa ylleen ohuen marsipaanikerroksen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
5 kananmunaa
1 1/2 dl erikoishienoa Siro-sokeria

Täyte

noin 250 g Nutella-tahnaa
noin 150 g aprikoosimarmeladia

Pinnalle

100 g aprikoosimarmeladia
400 g manteli- tai sokerimassaa
50 g sulattetua tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Voitele paperin pinta kevyesti. Aseta toiselle pellille leivinpaperi ja ripottele sille hienoa sokeria. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Seulo jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti ja kaada taikina voidellulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

3. Kumoa torttulevy sokeroidulle
leivinpaperille. Levitä levylle Nutellaa ja aprikoosimarmeladia. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi kääröksi.

4. Sivele pinta aprikoosimarmeladilla. Seulo leivinpöydälle tomusokeria ja kauli manteli- tai sokerimassa tortturullan kokoiseksi levyksi. Nosta marsipaanilevy tortun päälle ja painele se tortun ympärille. Valuta pinnalle sulalla suklaalla raitoja.

Lisää herkullisia jouluhalkoja:
Pähkinäinen jouluhalko
Suklainen jouluhalko
Ranskalainen jouluhalko
Ruoka.fi: Jouluhalko

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vaalea jouluhalko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X