Vaalea jouluhalko
Ranskalainen jouluhalko on Nutellalla ja aprikoosimarmeladilla täytetty kääretorttu, joka saa ylleen ohuen marsipaanikerroksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vaalea jouluhalko
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 kananmunaa
- 1 ½ dl erikoishienoa Siro-sokeria
Täyte
- noin 250 g Nutella-tahnaa
- noin 150 g aprikoosimarmeladia
Pinnalle
- 100 g aprikoosimarmeladia
- 400 g manteli- tai sokerimassaa
- 50 g sulattetua tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Voitele paperin pinta kevyesti. Aseta toiselle pellille leivinpaperi ja ripottele sille hienoa sokeria. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Seulo jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti ja kaada taikina voidellulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
3. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Levitä levylle Nutellaa ja aprikoosimarmeladia. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi kääröksi.
4. Sivele pinta aprikoosimarmeladilla. Seulo leivinpöydälle tomusokeria ja kauli manteli- tai sokerimassa tortturullan kokoiseksi levyksi. Nosta marsipaanilevy tortun päälle ja painele se tortun ympärille. Valuta pinnalle sulalla suklaalla raitoja.
Lisää herkullisia jouluhalkoja: Pähkinäinen jouluhalko Suklainen jouluhalko Ranskalainen jouluhalko Ruoka.fi: Jouluhalko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaalea jouluhalko