Joululeivonnaisten klassikot: vaalea-jouluhalko Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaalea jouluhalko

Ranskalainen jouluhalko on Nutellalla ja aprikoosimarmeladilla täytetty kääretorttu, joka saa ylleen ohuen marsipaanikerroksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Vaalea jouluhalko

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 kananmunaa
  • 1 ½ dl erikoishienoa Siro-sokeria

Täyte

  • noin 250 g Nutella-tahnaa
  • noin 150 g aprikoosimarmeladia

Pinnalle

  • 100 g aprikoosimarmeladia
  • 400 g manteli- tai sokerimassaa
  • 50 g sulattetua tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Voitele paperin pinta kevyesti. Aseta toiselle pellille leivinpaperi ja ripottele sille hienoa sokeria. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Seulo jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti ja kaada taikina voidellulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

3. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Levitä levylle Nutellaa ja aprikoosimarmeladia. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi kääröksi.

4. Sivele pinta aprikoosimarmeladilla. Seulo leivinpöydälle tomusokeria ja kauli manteli- tai sokerimassa tortturullan kokoiseksi levyksi. Nosta marsipaanilevy tortun päälle ja painele se tortun ympärille. Valuta pinnalle sulalla suklaalla raitoja.

Lisää herkullisia jouluhalkoja: Pähkinäinen jouluhalko Suklainen jouluhalko Ranskalainen jouluhalko Ruoka.fi: Jouluhalko

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaalea jouluhalko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.