Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Pähkinäinen jouluhalko

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 kananmunanvalkuaista
1.5 tl valkoviinietikkaa
3 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
1 tl vettä

Täyte

150 g tummaa suklaata
1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
2 rkl rommia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
100 g macadamiapähkinöitä

Pinnalle

50 g tummaa suklaata
macadamiapähkinöitä

Valmistusohje

 

1. Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeria, johon on sekoitettu maissitärkkelys.

2. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Nostele vaahtoon veteen liotettu espressokahvijauhe. Levitä vaahto tasaisesti uunipellin leivinpaperin päälle. Paista heti 175-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia.

3. Nosta marenkilevy uunista ja kumoa puhtaalle leivinpaperiarkille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota varoen pohjapaperi. Anna jäähtyä.

4. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Liota espressojauhe rommiin ja sekoita liuos huoneenlämpöisen tuorejuuston kanssa notkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vaahdota kerma ja jauha pähkinät karkeaksi. Nostele suklaaseoksen joukkoon lopuksi kermavaahto.

5. Levitä suklaavaahto varovaisesti marenkilevylle. Ripottele pinnalle puolet pähkinämurskasta. Rullaa levy paperin avulla kääröksi.

6. Koristele jouluhalko sulatetuilla suklaaraidoilla ja pähkinämurskalla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pähkinäinen jouluhalko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X