Mokkapalakääretorttu
Mokkapalakääretorttu yhdistää suosikkileivonnaisesta tutut maut, kahvin ja suklaan. Hauska muoto tuo leivonnaiseen lisäjujua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Mokkapalakääretorttu, pohja
- 50 g voita
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
Mokkapalakääretorttu, täyte
- 2 rkl kylmää kahvia
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 100 g voita
- 5 dl tomusokeria
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Mokkapalakääretorttu, koristelu
- 50 g voita
- ½ dl täytettä
- 1 rkl koristehelmiä, esim. Dr Oetker Golden & shiny pearls
Valmistusohje
Mokkapalakääretorttu leivotaan helposti näin:
- Sulata 50 grammaa voita ja anna jäähtyä. Vatkaa kolme kananmunaa ja 1 1/2 desilitraa sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet eli yksi deilitra perunajauhoja, 1 1/2 ruokalusikallista kaakaojauhetta ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta. Lisää jäähtynyt voisula ja nostele tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa kuuma taikinalevy päälle ja poista pohjapaperi varovasti vetäen. Jätä paperi taikinapohjan päälle, kunnes levität täytteen. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään.
- Valmista täyte. Yhdistä kaksi ruokalusikallista kylmää kahvijuomaa ja yksi ruokalusikallinen pikakahvijauhetta ja sekoita, kunnes jauhe on liuennut kahviin. Mittaa täytteen aineet eli sata grammaa voita, viisi deslitraa tomusokeria ja kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta kattilaan ja kiehauta sekoitellen, kunnes voi on sulanut ja sokeri liuennut seokseen. Ota täytteestä puoli desilitraa mikronkestävään kulhoon. Jätä täyte jäähtymään.
- Kun täyte on jäähtynyt niin paljon, että sitä voi vielä sekoittaa, mutta se on jo selvästi jähmeää, levitä se pohjan päälle. Anna täytteen jähmettyä vielä noin 20 minuuttia ennen kuin käärit tortun. Jätä sauma alle ja nosta torttu jääkaappiin jähmettymään.
- Koristelua varten vatkaa 50 grammaa voita tai margariinia notkeaksi. Lisää mikrossa pehmennetty puoli desilitraa täytettä, ja vatkaa tasaiseksi. Lusikoi täyte pursotuspussiin.
- Leikkaa mokkapalakääretorttu pitkittäin kahteen osaan. Nosta pötköt kuperat puolet vastakkain. Koristele torttu pursottamalla päälle ruusukkeita. Koristele koristehelmillä tai -rakeilla.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2021.
Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!
Lue myös Anna.fi: Tiramisukäretorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mokkapalakääretorttu
Varmasti aivan ihana herkku!!!!! Pitää ehdottomasti testata!! Kiitos ohjeesta!!!!!