Jouluhauki
Jouluhauki on saaristolaisten perinteinen jouluruoka. Tämä Saustilan kartanon väen reseptillä tehty muhkea hauki täytetään maukkaalla tomaattiriisillä ja tarjotaan munavoikastikkeen kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Jouluhauki:
- 1 hauki (2-4 kg)
- suolaa (1 tl/kg)
- valkopippuria
Jouluhauen täyte:
- 4 dl riisi-ohraseosta
- 12 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 2 sipulia
- 1 rkl öljyä
- 100 g pinjansiemeniä
- 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 60 g korintteja
- 100 g tuorejuustoa
Valmistusohje
Jouluhauki Saustilan kartanon väen reseptillä valmistuu näin.
- Valmista täyte. Kiehauta vesi ja kalaliemi. Lisää ohra-riisiseos liemeen ja keitä noin 15 minuuttia. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Paahda pinjansiemenet ja silppua liemestään valutetut tomaatit. Sekoita täyteainekset kypsään riisiin.
- Suomusta ja perkaa kala. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi täytettä sen verran kalan vatsaonteloon kuin mahtuu. Sulje vatsa kostutetulla puuvillalangalla ommellen tai hammastikuilla. Sido kala pyrstöstään ja kidusaukostaan mutkalle kostutetulla puuvillalangalla. Tarjoa jäljelle jäänyt täyte lämmitettynä kalan lisukkeena.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia/ kg, ensimmäiselle kilolle voi varata kypsymisaikaa 30 minuuttia. Poista langat ja tarjoa jouluhauki lämpimänä tai kylmänä munakastikkeen kera.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Haukisnitzelit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluhauki