Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelihauki

Mikä maku! Mantelihauki maustetaan Lähi-idän keittiöistä tutulla harissatahnalla ja pinta kuorrutetaan manteleilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mantelihauki

  • 800 g kokonaista haukea
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 appelsiini
  • 1 dl mantelilastuja

Maustetahna

  • 2 rkl harissatahnaa
  • 2 rkl rosmariinia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 2 porkkanaa
  • 400 g ruusukaalia
  • ½ dl puristettua appelsiinin mehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Mantelihauki valmistuu helposti näin:

  1. Huuhtele perattu ja suomustettu hauki kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi. Poista kidukset. Tee kalan nahkaan muutama pintaviilto terävällä veitsellä. Hiero ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa kalan vatsaan ja pintaan ja anna kalan suolaantua kylmässä tunnin ajan. Pyyhi suolakiteet pois ennen kalan maustamista. Laita suolattu kala uunipellille.
  2. Hienonna kaksi oksaa rosmariinia. Pese ja kuivaa appelsiinin kuori. Halkaise hedelmä puoliksi. Purista toisen puolikkaan mehu talteen ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.
  3. Yhdistä kulhossa kaksi ruokalusikallista harissaa, kaksi ruokalusikallista rosmariinia, ruokalusikallinen oliiviöljyä, teelusikallinen jauhettuja fenkolinsiemeniä ja teelusikallinen suolaa. Hiero mausteseos kalan pintaan ja sisälle. Täytä kala lopuilla yrteillä ja appelsiiniviipaleilla.
  4. Kuori ja pilko kaksi porkkanaa. Halkaise 400 grammaa ruusukaaleja. Laita kasvikset vuokaan kalan kylkeen ja mausta ne puolikkaalla desilitralla appelsiininmehua, kahdella ruokalusikallisella oliiviöljyä ja puolikkaalla teelusikallisella suolaa.
  5. Paista mantelihauki 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota kala uunista ja ripottele desilitra mantelilastuja kalan pinnalle ja laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes mantelilastut kauniisti paahtuneet.

Vinkki! Tarjoa mausteinen mantelihauki joulupöydässä paahdetun ruusukaalisalaatin ja saksanpähkinävoin kera.

mantelihauki

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2022.

Lue myös Anna.fi: Marokkolainen uunikala


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelihauki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.