Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hauki-kaalikääryleet

Hauki-kaalikääryleet ovat herkullinen muunnos suosikkiruoasta. Valmistus vaatii hieman aikaa ja näpertelyä, mutta lopputulos palkitsee.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Hauki-kaalikääryleet

  • 1 kg savoijinkaalia
  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa

Täyteseos

  • 3 jauhoista perunaa (400 g)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 tl meiramia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 500 g ruodotonta ja nahatonta haukifileetä
  • 1 kananmuna
  • ½ dl smetanaa tai ranskankermaa

Paistamiseen

  • 2 rkl voita

Valkoviini-kermakastike

  • 2 dl vettä
  • 1 kala- tai kasvisliemikuutio (gluteeniton)
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ½ tl timjamina
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Hauki-kaalikääryleet valmistuvat helposti näin:

  1. Ota noin kilon painoinen savoijinkaali. Koverra kaalista kova kanta pois. Irrota kahdeksan isompaa uloimmaista lehteä. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Nosta kaalinlehdet pihdeillä suoraan jäähtymään isoon, jäävedellä täytettyyn kulhoon noin minuutiksi. Painele lehdet kuiviksi pyyhkeen päällä. Poista veitsellä lehtien ulkopuolelta kovat lehtiruodit, jotta lehdet ovat taipuisia.
  2. Kuori ja raasta kolme keskikokoista jauhoista perunaa karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita valurautapannulla ja lisää joukkoon sipulit ja perunat. Paista seosta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, niin että seos hieman ruskistuu. Mausta seos kahdella teelusikallisella meiramia ja teelusikallisella suolaa ja jäähdytä.
  3. Nosta 500 grammaa ruodotonta ja nahatonta haukifileetä monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Hienonna tasaiseksi massaksi. Poista leikkuuterä ja kaavi perunaseos pannulta koneen kulhoon. Lisää kanamuna ja puoli desilitraa smetanaa tai ranskankermaa. Sekoita ainekset kevyesti nostellen.
  4. Levitä kaalinlehdet työlaudalle. Jaa täyteseos lehdille ja kääri kaalit paketiksi niin, että käännät ensin reunalehdet täytteen päälle ja sitten kääri lehdet rullalle. Valmista ensin kaikki kääryleet. Sulata voinokare pannulla ja nosta puolet kääryleistä saumapinta alaspäin pannulle. Paista kääryleet kahdessa erässä käännellen kauniin ruskeiksi. Nosta kääryleet odottamaan vuokaan tai pellille.
  5. Kuumenna pannulla kaksi desilitraa vettä, kala- tai kasvisliemikuutio ja kaksi desilitraa valkoviiniä. Nosta kääryleet liemen päälle ja alenna lämpöä. Anna kääryleiden hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Nosta kääryleet vuokaan ja peitä foliolla. Lisää kastikkeen joukkoon kaksi desilitraa kuohukermaa, puolitoista teelusikallista timjamia ja ripaus suolaa. Keitä viisi minuuttia. Nosta hauki-kaalikääryleet pannulle ja tarjoa ne kastikkeen ja perunoiden kanssa.

Vinkki! Hauesta valmistat myös herkulliset haukikalapuikot.

hauki-kaalikääryleet

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2023.

Lue myös Anna.fi: Haukipihvi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hauki-kaalikääryleet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.