Reseptit
yli 60 min

Jouluinen mallasleipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl joulukaljan mallasmäskiä
5 dl piimää
1 rkl suolaa
1 1/2 dl siirappia
75 g hiivaa
1 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl pomeranssinkuorta
1 dl silputtua viikunaa
1 dl silputtua taatelia
1 dl paloiteltuja pecan- tai hasselpähkinöitä
5 dl vehnäjauhoja
5 dl ruisjauhoja
8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
100 g pehmeää voita

pinnalle:

1 dl siirappia
1/2 dl vettä

Valmistusohje

 

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää joukkoon mausteet, hedelmät ja pähkinät sekä osa jauhoista. Anna juuritaikinan käynnistyä puolisen tuntia leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
  2. Lisää joukkoon jauhot ja rasva. Lisää tarvittaessa jauhoja. Alusta napakka taikina ja anna sen kohota tunnin ajan.
  3. Leivo taikinasta kolme pyöreää tai vuoassa kypsennettävää soikeaa leipää. Kohota leivät, pistele pinta haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluinen mallasleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X