
Joulusinappi
Joulusinappi maustaa kinkun ja sopii myös ruokalahjaksi kauniiseen purkkiin pakattuna.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Joulusinappi:
- 2 dl sinappijauhetta
- 2 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- noin ½ dl öljyä
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 munaa
- 5 rkl maustekurkkujen lientä
- 3 rkl etikkaa
- 5 rkl konjakkia
- ¼ tl suolaa
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- (1 ½ dl omenasosetta)
Valmistusohje
Joulusinappi maustaa kinkun. Tällä ohjeella valmistat noin 7 dl joulusinappia.
1. Sekoita kerma, perunajauhot, munat ja öljy sekä kurkkuliemi keskenään. Mittaa sinappijauhe ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon kermaseos ja sekoita. Kuumenna hiljalleen, kunnes seos sakenee. Kiehauta, mutta älä keitä.
2. Lisää joukkoon etikka, konjakki, suola ja rakuuna. Jos haluat, voit maustaa sinapin omenasoseella.
3. Kaada sinappi pieniin tölkkeihin ja sulje kansilla. Säilytä joulusinappi kylmässä.
Vinkki: Ripaus yrttiä tai tilkka chilikastiketta antaa sinapille uutta makua.
Katso myös: Itse tehty sinappi maistuu jouluna – joulusinappi 6 tavalla
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tee itse lempeä ja hedelmäinen joulusinappi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulusinappi