Reseptit
30-60 min

Joulutortut rahkavoitaikinasta

Kevennä joulutorttutaikinaa maitorahkalla. Käytä vähälaktoosisiin torttuihin laktoositonta margariinia ja hyla-maitorahkaa. Älä voitele muna-allergisen joulutorttuja kananamunalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

rahkavoitaikina:

250 g voita tai margariinia
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
250 g maitorahkaa

joulutortun täyte:

torttutäytettä tai paistonkestävää luumu-, aprikoosi- ja wienermarmeladia

Valmistusohje

  1. Paloittele rasva kulhoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi rasva ja jauhot keskenään murumaiseksi. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, muuten se sitkistyy. Muotoile taikina litteäksi levyksi ja laita viileään noin tunniksi tai seuraavaan päivään.
  2. Sirottele leivinpöydälle vehnäjauhoja ja taputtele taikina litteämmäksi. Kauli taikinaa jauhotetulla kaulimella, kunnes taikina on niin suuri, että voit taittaa sen kolmeen osaan. Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita taas kolmeen osaan. Voit kaulia samaan tapaan vielä kolmannen kerran, jos haluat taikinaan lehtevyyttä. Pidä taikinaa viileässä noin 30 minuuttia kaulimisen jälkeen.
  3. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreitä tai neliömäisiä kuvioita torttumuotilla, veitsellä tai pizzaleikkurilla. Annostele tortuille noin 2 tl torttutäytettä. Kostuta kylmällä vedellä ne kohdat taikinaa, jotka painetaan kiinni toisiinsa. Sulje saumakohdat hyvin.
  4. Nosta tortut kylmälle pellille leivinpaperille, Voit laittaa ne vielä hetkeksi viileään ennen paistamista, niin tortuista tulee rapeampia.
  5. Voitele munalla ja paista 225 asteessa kullankeltaisiksi ja kypsiksi. Jäähdytä ja säilytä viileässä.
  6. Lämmitä tortut ennen tarjoamista ja seulo pinnalle tomusokeria.

Jos lämmität joulutortut mikroaaltouunissa, varo torttujen polttavan kuumaa täytettä.

Katso myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutortut rahkavoitaikinasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X