
Juustojäädykekakku
Juustojäädykekakku tehdään juustokakun tapaan kermasta, kananmunista sekä tuorejuustosta, mutta jähmetetään liivatteen sijaan nostamalla herkku pakastimeen tekeytymään. Raikkaan appelsiininen jäädykekakku on ihana ilmestys keväisessä kahvipöydässä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 150 g kaurakeksejä
- 50 g margariinia
täyte:
- 6 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 2 dl soseutettua säilykemandariinia
- 4 dl kuohukermaa tai vispikermaa
- 150 g appelsiinihovia
Koristelu:
- 2 dl säilykemandariinia
- 1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
Valmistusohje
Juustojäädykekakku tehdään helposti näin:
- Murskaa kaurakeksit esim. monitoimikoneessa tai muovipussin sisällä. Lisää sulatettu margariini ja sekoita.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala vuoan pohjalle, jotta saat kakun tarjolle laitettaessa irti vuoasta.
- Painele keksinmurut tiiviisti vuoan pohjalle. Valmista täyte.
- Laita kattilaan keltuaiset, sokeri, appelsiinimehutiiviste ja puolet soseutetusta mandariinista. Kuumenna koko ajan sekoittaen, niin kauan että seos sakenee, älä anna kiehua. Ota pois levyltä ja lisää toinen puoli mandariinisoseesta. Sekoita tasaiseksi ja ja jäähtyä välillä sekoittaen.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sen sekaan appelsiinihovijuusto. Sekoita tasaiseksi ja lisää täysin jäähtyneeseen mandariini-kananmunaseokseen. Sekoita ja kaada seos keksipohjan päälle irtopohjasuokaan. Peitä vuoka ja laita se pakastimeen vähintään seuraavaan päivään asti.
- Koristele mandariinipaloilla ja kermavaahdolla. Anna sulaa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!
Katso myös Anna.fi/ruoka: Juustokakku ilman liivatetta – näillä ohjeilla onnistut!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustojäädykekakku