Reseptit
yli 60 min

Kreikkalainen voileipätorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

400 g täysjyväruisleipää, esim. Real
100 g sulatettua voita

täyte:

2 kurkkua (yhteensä 500 g)
1 tl suolaa
5 valkosipulinkynttä
1 kg kreikkalaista jogurttia
200 g kuutioitua fetaa
10 liivatetta
limetin tai yhden sitruunan mehu
3/4 dl silputtua basilikaa, minttua tai tilliä
ripaus mustapippuria
2 tl sokeria

koristeeksi:

Kurkkuviipaleita
mustia oliiveja
basilikaa

Valmistusohje

Jauha ruisleipä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita muruseos tasaiseksi. Painele ruisseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Raasta kurkku ja mausta raaste suolalla. Puristele kurkkuraastetta siivilässä, kunnes ylimääräinen neste on irronnut.

Pehmitä liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liuota ne kuumaan limettimehuun. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja
kaada seos ruispohjalle. Anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään.

Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele kurkkuviipaleilla, oliiveilla ja basilikalla.

Kuva: Suvi Laine/Otavamedia

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.