
Juustoskonssit
Juustoskonssit aloittavat viikonlopun ihanasti. Tarjoa vastapaistetut skonssit englantilaiseen tapaan teekupillisen ja marmeladin kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl kaurahiutaleita
- 1.5 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 75 g voita
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 dl juustoraastetta
- 1 dl maitoa
- 4 rkl kuivattuja puolukoita
Pinnalle
- 3 rkl sulatettua voita
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä rasva. Sekoita joukkoon kermaviili, juustoraaste, maito ja viimeiseksi kuivatut puolukat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina jauhojen avulla paksuhkoksi levyksi. Paina muotilla tai juomalasilla taikinalevystä halkaisijaltaan noin 7 sentin kiekkoja. Aseta taikinakiekot leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Paista juustoskonsseja 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Sivele lämpimien skonssien pintaan voisulaa.
Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä:
Kinkkuleivät
Uppomunaleivät
Brunssipiiraat
Ruoka.fi: Makeat skonssit
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoskonssit