Reseptit
6
Kiitos

Kaali-jauhelihapata

Kaali-jauhelihapata on kotiruokaklassikko vailla vertaa. Se on kevyttä, edullista ja helppoa valmistaa, mutta se myös paranee joka kerta lämmitettäessä. Pataa kannattaa tehdä siis kerralla kunnon satsi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kaali-jauhelihapata:

600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 kg kaalia
noin 250 g mukulaselleriä
noin 400 g lanttua
tilkka vettä
oreganoa tai meiramia
soijakastiketta tai vähärasvainen liemikuutio

Valmistusohje

Tee kaali-jauhelihapata näin:

  1. Kypsennä jauheliha teflonpannussa ilman rasvaa. Suikaloi kaali, selleri ja lanttu. Kuumenna padassa hiukan öljyä, lisää kasvikset ja anna niiden hautua.
  2. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja pienennä lämpöä. Lisää jauheliha ja mausta kaalipata oreganolla tai meiramilla, soijakastikkeella tai liemikuutiolla.
  • Tarjoa pata sellaisenaan ruisleivän kanssa tai keitä lisäksi perunoita.

Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaali-jauhelihapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X