Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaali-jauhelihapata

Kaali-jauhelihapata on kotiruokaklassikko vailla vertaa. Se on kevyttä, edullista ja helppoa valmistaa, mutta se myös paranee joka kerta lämmitettäessä. Pataa kannattaa tehdä siis kerralla kunnon satsi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kaali-jauhelihapata:

  • 600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kg kaalia
  • noin 250 g mukulaselleriä
  • noin 400 g lanttua
  • tilkka vettä
  • oreganoa tai meiramia
  • soijakastiketta tai vähärasvainen liemikuutio

Valmistusohje

Tee kaali-jauhelihapata näin:

  1. Kypsennä jauheliha teflonpannussa ilman rasvaa. Suikaloi kaali, selleri ja lanttu. Kuumenna padassa hiukan öljyä, lisää kasvikset ja anna niiden hautua.
  2. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja pienennä lämpöä. Lisää jauheliha ja mausta kaalipata oreganolla tai meiramilla, soijakastikkeella tai liemikuutiolla.
  • Tarjoa pata sellaisenaan ruisleivän kanssa tai keitä lisäksi perunoita.

Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaali-jauhelihapata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.