Reseptit

Kala-katkarapuhyytelö

Ainekset

  • 300 g kuhafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 250 g katkarapuja

hyytelö:

  • 4 dl kalalientä
  • 3 liivatelehteä

pinnalle:

  • jättikatkaravunpyrstöjä
  • tilliä tai ruohosipulia
  • kaprista

Valmistusohje

Kala-katkarapuhyytelö

 

  1. Leikkaa kuhafilee pienehköiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kalapalat maukkaassa, juuri ja juuri kiehuvassa kalaliemessä. Keittoaika on noin viisi minuuttia.
  2. Öljyä pienet hyytelövuoat kevyesti. Aseta vuokaan tilliä ja kalapala. Täytä vuoat katkaravuilla.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna kalaliemi ja sulata liotusvedestään puristetut liivatelehdet kuumaan liemeen. Lusikoi liemi vuokiin ja anna hyytyä foliolla peitettyinä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Kumoa hyytelöt tarjolle tuotaessa. Tarjoa alkupalana

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kala-katkarapuhyytelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.