Kala-katkarapuhyytelö
- Maidoton
Ainekset
- 300 g kuhafileetä
- suolaa
- valkopippuria
- 250 g katkarapuja
hyytelö:
- 4 dl kalalientä
- 3 liivatelehteä
pinnalle:
- jättikatkaravunpyrstöjä
- tilliä tai ruohosipulia
- kaprista
Valmistusohje
- Leikkaa kuhafilee pienehköiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kalapalat maukkaassa, juuri ja juuri kiehuvassa kalaliemessä. Keittoaika on noin viisi minuuttia.
- Öljyä pienet hyytelövuoat kevyesti. Aseta vuokaan tilliä ja kalapala. Täytä vuoat katkaravuilla.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna kalaliemi ja sulata liotusvedestään puristetut liivatelehdet kuumaan liemeen. Lusikoi liemi vuokiin ja anna hyytyä foliolla peitettyinä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kumoa hyytelöt tarjolle tuotaessa. Tarjoa alkupalana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kala-katkarapuhyytelö