
Kananmunat uunissa eli l'oeufs cocotte
Kananmunat uunissa eli Oeufs en cocotte ovat uskamattoman helppo tapa valmistaa kananmunat brunssille isollekin porukalle. Tarvitset kaksi kananmunaa syöjää kohden, pieniä uunivuokia sekä mieleisiäsi täytteitä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kananmunat uunissa eli l'oeufs cocotte
- 8 kananmunaa
- 4 rkl voita
- 1 dl sulatettua pakastepinaattia
- 4 rkl kermaa
- 4 tl hienonnettua tilliä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Kananmunat uunissa eli l’oeufs cocotte valmistuvat helposti. Voitele neljä pientä uunivuokaa voilla. Jaa yhteensä yksi desilitra pakastepinaattia neljään vuokaan.
- Riko jokaiseen vuokaan kaksi kananmunaa pinaatin päälle. Keltuaisen on tarkoitus jäädä kokonaiseksi. Lorauta yksi ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan.
- Lisää päälle yksi teelusikallinen hienonnettua tilliä, ripottele pinnalle 1/4 teelusikallista suolaa ja rouhi mustapippuria.
- Paista kananmunat uunissa 180 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kokeile haarukalla munia, kun ne ovat vähän hyytyneet, mutta keskeltä vielä löysät, ne voi nostaa uunista.
- Tarjoa kananmunat lämpiminä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/20.
Katso myös: Paholaisen munat – lyömätön alkupala, joka valmistuu hetkessä ilman reseptiä
Anna.fi/ruoka: Parsaa ja kananmunaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kananmunat uunissa eli l'oeufs cocotte