Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Kananugetit

Kananugetit on helppo tehdä itse. Itse tehtyjen kananugettien salaisuus on pehmeä sisus ja rapea kuori. Uunissa paistetut nugetit eivät ole niin rasvaisia kuin uppopaistetut.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kananugetit

400 g broilerin rintafileetä
1 limetin puristettu mehu
1 tl suolaa
2 dl piimää

Kuorrutus

1 l maissilastuja eli corn flakeseja
Mainos

Dippikastike

2 rkl gochujang-chilitahnaa (korealaista, punaisessa muovirasiassa)
1/2 dl soijakastiketta
1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 tl suolaa
1 rkl raastettua inkivääriä
2 raastettua valkosipulinkynttä
2 rkl paahdettua seesamiöljyä

Koristelu

1 tuore chili
2 rkl seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia)

Valmistusohje

  1. Kananugetit valmistuvat helposti näin. Valmista dippikastike valmiiksi ensin. Kiehuta kaksi ruokalusikallista gochujang-chilitahnaa, puoli desilitraa soijakastiketta, yhden limetin raastettu kuori ja puristettu mehu, yksi teelusikallinen suolaa, yksi ruokalusikallinen raastettua inkivääriä, kaksi raastettua valkosipulinkynttä sekä kaksi ruokalusikallista paahdettua seesamiöljyä ja sekoita ne hyvin. Anna jäähtyä.
  2. Ota 400 grammaa broilerin rintafileetä. Leikkaa fileestä noin neljän sentin kokoisia paloja. Sekoita yhden limetin puristettu mehu, yksi teelusikallinen suolaa ja kaksi desilitraa piimää keskenään. Lisää kanapalat siihen ja sekoittele. Anna maustua noin tunti ennen paistamista.
  3. Murskaa yksi litra maissilastuja rouheeksi tehosekoittimessa tai puhtaan keittiöpyyhkeen välissä kaulimella murskaten. Laita maissilastumurska laakeaan astiaan.
  4. Nostele kanapaloja piimästä ja kasta ne maissilastumuruun. Pyörittele paloja muruissa molemmin puolin. Nosta palat leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista 200 asteisen uunin ylätasolla noin 25 minuuttia. Leikkaa yksi nugetti halki ja tarkista kypsyys. Jatka paistamista tarvittaessa.
  5. Ota yksi tuore chili, leikkaa viipaleiksi ja ripottele ne nugettien päälle. Ripottele päälle myös kaksi ruokalusikallista seesaminsiemeniä. Tarjoa kananugetit heti dippikastikkeen kanssa.
  6. Jos dippikastike tuntuu liian tuliselta, sekoita joukkoon majoneesia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2020.

Katso myös: Pankojauhot – karkeat korppujauhot tekevät leivityksestä herkullisen rapean ilman uppopaistoa

Anna.fi/ruoka: Kookos-limettinugetit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kananugetit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X