Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kananugetit

Kananugetit on helppo tehdä itse. Itse tehtyjen kananugettien salaisuus on pehmeä sisus ja rapea kuori. Uunissa paistetut nugetit eivät ole niin rasvaisia kuin uppopaistetut.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kananugetit

  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 1 limetin puristettu mehu
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl piimää

Kuorrutus

  • 1 l maissilastuja eli corn flakeseja

Dippikastike

  • 2 rkl gochujang-chilitahnaa (korealaista, punaisessa muovirasiassa)
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 raastettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä

Koristelu

  • 1 tuore chili
  • 2 rkl seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia)

Valmistusohje

Kananugetit valmistuvat helposti näin.

  1. Valmista dippikastike valmiiksi ensin. Kiehuta kaksi ruokalusikallista gochujang-chilitahnaa, puoli desilitraa soijakastiketta, yhden limetin raastettu kuori ja puristettu mehu, yksi teelusikallinen suolaa, yksi ruokalusikallinen raastettua inkivääriä, kaksi raastettua valkosipulinkynttä sekä kaksi ruokalusikallista paahdettua seesamiöljyä ja sekoita ne hyvin. Anna jäähtyä.
  2. Ota 400 grammaa broilerin rintafileetä. Leikkaa fileestä noin neljän sentin kokoisia paloja. Sekoita yhden limetin puristettu mehu, yksi teelusikallinen suolaa ja kaksi desilitraa piimää keskenään. Lisää kanapalat siihen ja sekoittele. Kananugetit saavat maustua noin tunnin ennen paistamista. paistamista.
  3. Murskaa yksi litra maissilastuja rouheeksi tehosekoittimessa tai puhtaan keittiöpyyhkeen välissä kaulimella murskaten. Laita maissilastumurska laakeaan astiaan.
  4. Nostele kanapaloja piimästä ja kasta ne maissilastumuruun. Pyörittele paloja muruissa molemmin puolin. Nosta palat leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista 200 asteisen uunin ylätasolla noin 25 minuuttia. Leikkaa yksi nugetti halki ja tarkista kypsyys. Jatka paistamista tarvittaessa.
  5. Ota yksi tuore chili, leikkaa viipaleiksi ja ripottele ne nugettien päälle. Ripottele päälle myös kaksi ruokalusikallista seesaminsiemeniä. Tarjoa kananugetit heti dippikastikkeen kanssa.
  6. Jos dippikastike tuntuu liian tuliselta, sekoita joukkoon majoneesia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2020.

Vinkki: Pankojauhot – karkeat korppujauhot tekevät leivityksestä herkullisen rapean ilman uppopaistoa

Lue myös Anna.fi: Näin teet maukkaat kookos-limettinugetit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kananugetit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.