Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kanapata

Kanapata hautuu uunissa meheväksi yhdessä kupitsan, sellerin, sipulin ja herkkusienten kera. Tämä lohturuoka on kiva nostaa myös kurpitsajuhliin ja halloweenin herkuksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Kanapata

  • 8 luullista tai luutonta broilerin paistileikettä
  • n. 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl oreganoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 myskikurpitsa
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa

Pinnalle

  • 4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Kanapata valmistuu helposti näin:

1. Ota kahdeksan luullista tai luutonta broilerin paistileikettä. Pyöräytä paistileikkeet neljässä ruokalusikallisessa vehnäjauhoja. Ruskista broilerit voi-öljyseoksessa valurautapadan pohjalla muutamassa erässä molemmin puolin. Nosta pataan kaikki leikkeet ja ripottele pinnalle kaksi teelusikallista kuivattua oreganoa, puolitoista teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa, 150 grammaa juuriselleriä ja sipuli. Puhdista ja viipaloi 200 grammaa herkkusieniä. Kuori ja hienonna kolme valkosipulinkynttä. Lisää pataan kaikki kasvikset ja sekoita hieman, että kasvikset jakaantuvat tasaisesti.

3. Valuta päälle kaksi desilitraa kuohukermaa. Valuta kermapurkkiin desi vettä ja lisää joukkoon kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä. Ravista purkin ainekset sekaisin ja valuta pataan. Purista joukkoon yhden sitruunan mehu ja lisää ruokalusikallinen hunajaa.

4. Kypsennä pataa uunissa ilman kantta noin 35 minuuttia. Lopuksi voit kääntää vielä grillivastukset hetkeksi päälle, jos haluat pintaan enemmän väriä.

5. Ripottele tarjolle tuotaessa pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa kanapata timjamivoimuusin kera.

Vinkki! Jos haluat yllättää vieraasi kanapadan kantta nostaessa, paina loppuvaiheessa kypsennystä viipaloidusta selleristä kirjainmuoteilla sana BOO padan pinnalle porisemaan.

kanapata

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2022.

Lue myös Anna.fi: Cajunpata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanapata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.