Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka
Valmistusohje
1. Tee ensin täyte. Puhdista sienet, halkaise isompia sieniä. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sieniä kuivalla pannulla niin, että kaikki neste on haihtunut. Lisää öljy ja sipulit, kuullota pehmeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Laita sivuun odottamaan.
3. Pese omena, ota omenakota pois, leikkaa halki ja viipaloi ohuelti. Raasta juusto.
4. Tee taikina. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi.
5. Levitä pohjalle puolet juustoraasteesta, asettele juuston päälle omenasiivut ja sienet. Ripottele päälle loput juustot. Taita taikinan reunat täytteen päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsää.
Maista myös näitä kantarellileivonnaisia:
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka