Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellipizza

Syksyn paras pizza on tehty metsäsienistä. Kantarelli on ihanan makuinen, mutta pizzaan sopivat myös tatit ja suppilovahverot.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pohja

  • 3 dl vettä
  • 500 g pizzajauhoja (esim. italialaisia 00-jauhoja)
  • 5 g tuorehiivaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 15 g suolaa
  • 8 g sokeria

Täyte

  • 1 l kantarelleja tai muita metsäsieniä
  • 250 g kiinteää mozzarellaa
  • mustapippuria
  • 150 g burrataa tai pehmeää mozzarellaa
  • villiyrttisuolaa
  • oliiviöljyä
  • rucolaa

Valmistusohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja sokeri. Siivilöi joukkoon jauhot ja vaivaa noin 3 minuuttia. Lisää suola ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja kiiltävää. Leikkaa taikina neljään osaan, muotoile palloja ja anna levätä pellillä liinalla peitettynä pari tuntia huoneenlämmössä tai laita jääkaappiin lepäämään seuraavaan päivään. Ota taikina jääkaapista ainakin tunti ennen kuin aloitat pizzan teon. Jos taikinaa jää yli, voit paistaa siitä leivän pizzojen jälkeen.
  2. Paista sienet nopeasti öljytilkassa tai kuivalla pannulla nesteen haihduttamiseksi. Jos sienet ovat kuivia, ei paistamista tarvita. Tatit ja suppilovahverot voi lisätä sellaisenaan.
  3. Kauli tai pyörittele taikinapallo litteäksi pizzaksi. Laita päälle sopivasti sieniä ja lisää kiinteä mozzarella raasteena tai pieninä kuutioina. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla. Täytteiden määrä on makuasia, mutta jos ladot niitä liikaa, pohja nousee uunissa huonommin.
  4. Paista pizza uunipellillä tai pizzakivellä mahdollisimman kuumassa uunissa. Pizza on valmis, kun pohjaan ilmestyy tummia kohtia ja reunat ja täyte ovat sopivasti ruskistuneet. Tarkka paistoaika riippuu uunista. Kuumenna uuni kuitenkin niin kuumaksi kuin saat sen.
  5. Revi kuuman pizzan päälle burrataa tai mozzarellaa. Mausta nokareet suolalla sekä mustapippurilla ja viimeistele lorauksella hyvää oliiviöljyä. Ripottele päälle rucolaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellipizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.