Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karhunlaukka-kampasimpukkarisotto

Kermaisen pehmeä risotto maustetaan hienostuneesti karhunlaukalla ja paahdetuilla kampasimpukoilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kampasimpukat:

  • 1 ps (200 g) pakastekampasimpukoita
  • 1 rkl öljyä

Karhunlaukkarisotto:

  • 2 salottisipulia
  • 25 g voita
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
  • 7 dl kalalientä
  • 3 suikaloitua karhunlaukan lehteä
  • 1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Anna kampasimpukoiden ensin sulaa pussissa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Valmista risotto. Kuori ja hienonna kaksi salottisipulia.  Kuullota sipuleita kattilassa nokareessa voita. Lisää 3 dl riisiä ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää 2 dl valkoviiniä ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

3. Lisää kalalientä vähissä erissä aina imeyttäen nesteen riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia.

4. Valuta ja nosta 200 g kampasimpukoita kuivahtamaan talouspaperin päälle. Sivele ruokalusikallisella öljyä kampasimpukoiden pinnat ja paista tulikuumalla pannulla reilun minuutin per puoli, juuri ja juuri kypsiksi.

5. Lisää risoton joukkoon lopuksi 3  suikaloitua karhunlaukan lehteä, 1 dl parmesaaniraastetta ja 1 prk ranskankerma. Mausta risotto ja sekoita huolella. Tarjoa paistettujen kampasimpukoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/19.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karhunlaukka-kampasimpukkarisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.