Reseptit
alle 30 min
4

Karhunlaukka-kampasimpukkarisotto

Kermaisen pehmeä risotto maustetaan hienostuneesti karhunlaukalla ja paahdetuilla kampasimpukoilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kampasimpukat:

1 ps (200 g) pakastekampasimpukoita
1 rkl öljyä

Karhunlaukkarisotto:

2 salottisipulia
25 g voita
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
7 dl kalalientä
3 suikaloitua karhunlaukan lehteä
1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Anna kampasimpukoiden ensin sulaa pussissa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Valmista risotto. Kuori ja hienonna kaksi salottisipulia.  Kuullota sipuleita kattilassa nokareessa voita. Lisää 3 dl riisiä ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää 2 dl valkoviiniä ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

3. Lisää kalalientä vähissä erissä aina imeyttäen nesteen riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia.

4. Valuta ja nosta 200 g kampasimpukoita kuivahtamaan talouspaperin päälle. Sivele ruokalusikallisella öljyä kampasimpukoiden pinnat ja paista tulikuumalla pannulla reilun minuutin per puoli, juuri ja juuri kypsiksi.

5. Lisää risoton joukkoon lopuksi 3  suikaloitua karhunlaukan lehteä, 1 dl parmesaaniraastetta ja 1 prk ranskankerma. Mausta risotto ja sekoita huolella. Tarjoa paistettujen kampasimpukoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karhunlaukka-kampasimpukkarisotto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X