Reseptit
yli 60 min
22

Mäti-kampasimpukka-blinit

Juhlava alkupala syntyy pikkublineistä ja paistetuista kampasimpukoista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Blinitaikina

1 prk (250 g) kermaviiliä
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 kananmuna
1 dl kuumaa maitoa
25 g voisulaa
1 tl suolaa

Paistamiseen:

voita

Pinnalle

22-24 kpl kampasimpukkaa
1 punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 prk (120 g) smetanaa
100 g mätiä, esim. kirjolohen
tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Sulata jäiset kampasimpukat hitaasti pakkauksessaan jääkaapissa. Esivalmistele blinitaikina. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Liota siihen murustettu hiiva. Sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä muutama tunti lämpimässä.

2. Valuta ja nosta kampasimpukat kuivahtamaan talouspaperin päälle. Erottele keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vispaa valkuainen vaahdoksi. Lisää taikinan joukkoon lämmitetty maito, voisula, suola ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

3. Paista pannulla pieniä blinejä.

4. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi. Öljyä kampasimpukoiden pinnat ja paista tulikuumalla pannulla reilun minuutin per puoli, juuri ja juuri kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Nostele blineille kampasimpukat, nokare smetanaa, hienonnettua punasipulia ja mätiä. Koristele tillintupsuilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Juhlavat alkupalat teet myös näillä ohjeilla:

paistetut kampasimpukat

Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa

blinit

Helpot blinit

Ravunpyrstökaviaari

Ravunpyrstökaviaari

Ruoka.fi: Kampasimpukoita ja vaniljaista shamppanja-voikastiketta

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mäti-kampasimpukka-blinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X