Juhlava alkupala syntyy pikkublineistä ja paistetuista kampasimpukoista.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
22 annosta
Ainekset
Blinitaikina
1 prk (250 g)
kermaviiliä
15 g
hiivaa
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
sokeria
1
kananmuna
1 dl
kuumaa maitoa
25 g
voisulaa
1 tl
suolaa
Paistamiseen:
voita
Pinnalle
22-24 kpl
kampasimpukkaa
1
punasipuli
1 rkl
rypsiöljyä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
1 prk (120 g)
smetanaa
100 g
mätiä, esim. kirjolohen
tuoretta tilliä
Valmistusohje
Mäti-kampasimpukka-blinit tehdään näin:
1. Sulata jäiset kampasimpukat hitaasti pakkauksessaan jääkaapissa. Esivalmistele blinitaikina. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Liota siihen murustettu hiiva. Sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä muutama tunti lämpimässä.
2. Valuta ja nosta kampasimpukat kuivahtamaan talouspaperin päälle. Erottele keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vispaa valkuainen vaahdoksi. Lisää taikinan joukkoon lämmitetty maito, voisula, suola ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
3. Paista pannulla pieniä blinejä.
4. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi. Öljyä kampasimpukoiden pinnat ja paista tulikuumalla pannulla reilun minuutin per puoli, juuri ja juuri kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pienet blinit