Reseptit

Karitsan patapaisti

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1.5 kg luutonta karitsanpaistia
  • 10 kpl valkosipulinkynttä
  • öljyä tai voita
  • pala juuriselleriä
  • 1 kpl palsternakka
  • porkkanaa
  • 2 kpl sipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • muutama rosmariinin- tai timjaminoksa
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 4 kpl tuoretta tomaattia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 rkl Maizena-kastikesuurusta
  • (1 dl kermaa)

Valmistusohje

Karitsan patapaisti

 

  1. Pistele paistin pintaan reikiä ja painele valkosipulinkynnet reikiin. Kuori ja lohko juurekset ja sipuli.
  2. Ruskista liha padassa. Lisää joukkoon kasvikset, neste ja mausteet. Hauduta noin 2 tuntia.
  3. Lisää joukkoon kastikesuurus ja kerma. Keitä muutama minuutti ja tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: Tarjoa timjamiperunoiden ja vihreän salaatin kera


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsan patapaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.