Karitsan patapaisti
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 1.5 kg luutonta karitsanpaistia
- 10 kpl valkosipulinkynttä
- öljyä tai voita
- pala juuriselleriä
- 1 kpl palsternakka
- porkkanaa
- 2 kpl sipulia
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- muutama rosmariinin- tai timjaminoksa
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 4 kpl tuoretta tomaattia
- 2 dl vettä
- 2 dl punaviiniä
- 1 rkl Maizena-kastikesuurusta
- (1 dl kermaa)
Valmistusohje
- Pistele paistin pintaan reikiä ja painele valkosipulinkynnet reikiin. Kuori ja lohko juurekset ja sipuli.
- Ruskista liha padassa. Lisää joukkoon kasvikset, neste ja mausteet. Hauduta noin 2 tuntia.
- Lisää joukkoon kastikesuurus ja kerma. Keitä muutama minuutti ja tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki: Tarjoa timjamiperunoiden ja vihreän salaatin kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsan patapaisti