Reseptit
30-60 min
11
Kiitos

Kasvis-bulgurisalaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl bulgurisuurimoita
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (gluteenitonta)
1 palsternakka
2 porkkanaa
1 punasipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 punainen paprika
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
10-12 kuivattua luumua
1 ps (80 g) pinjansiemeniä

Chilikastike:

0.5 dl chilikastiketta
0.5 dl punaviinietikkaa
½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 tl sambal oelek-chilitahnaa
0.5 tl kardemummaa
1 tl kanelia ja jeeraa

Lisäksi:

tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Keitä bulgurisuurimot kasvisliemessä
kypsäksi pakkauksen
ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi
palsternakka, porkkanat ja punasipuli.
Kuumenna kasarissa öljy
ja kuullota kasviksia  5 minuuttia,
kunnes juurekset hieman pehmenevät
ja saavat vähän väriä.

2. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi. Paloittele aurinkokuivatut
tomaatit ja luumut. Lisää
paprikat, tomaatit ja luumut kasvisten
joukkoon kasariin. Kääntele
ainekset sekaisin. Paahda pinjansiemenet
kuivalla pannulla.

3. Sekoita chilikastikkeen ainekset
keskenään. Nosta tarjoilukulhoon
lämmin kasvisseos, bulguri, paahdetut
pinjansiemenet ja kastike.
Kääntele ainekset sekaisin ja ripottele
pinnalle koristeeksi tuoretta
persiljaa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvis-bulgurisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X