Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Kasvis-vuohenjuustolasagne

Kukapa ei rakastaisi pehmeää ja lempeää lasagnea, maailman parasta lohturuokaa? Vuohenjuustokastike ja tuoreet tomaatit antavat tutulle herkulle uutta viehätystä. Tämä kasvis-vuohenjuustolasagne on Kotilieden lukijoille suunnatun kasvisruokakilpailun parhaimmistoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kasvis-vuohenjuustolasagne:

9 kpl täysjyvälasagnelevyjä
1 munakoiso
1 paprika (keltainen)

Tomaattikastike:

1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
2 dl vettä ja ½ liemikuutio
2 tl Provencale-yrttiseosta
ripaus sokeria ja suolaa

Vuohenjuustokastike:

2-3 rkl voita
0.5 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
200 g vuohenjuustoa

pinnalle:

1 dl juustoraastetta
tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet oliiviöljyssä. Pilko joukkoon tomaatit. Kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi ja
puolikas kasvisliemikuutio. Mausta ja anna hautua vähintään 20 minuuttia.

2. Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää  uohenjuusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut.

3. Leikkaa munakoiso ja paprika ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele suolaa pintaan. Odota hetki. Pyyhi pintaan nousseet pisarat talouspaperilla.

4. Levitä uunivuoan pohjalle 1/4 tomaattikastikkeesta, 1/3 munakoiso- ja paprikaviipaleista ja 1/4 vuohenjuustokastikkeesta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista tämä kolme kertaa. Levitä lopuksi lasagnelevyjen päälle tomaatti- ja vuohenjuustokastiketta ja juustoraastetta.

5. Kypsennä 175-asteessa noin tunti. Ripottele pinnalle timjamia.

Resepti: Annaleena Rytkönen, Virrat

Katso myös: 6 x herkullinen lasagne – parasta viikonloppuruokaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvis-vuohenjuustolasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X