Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvisbagelit

Kasvisbagelit sivellään tuorejuuston sijaan hummuksella. Täytteenä on myös uunissa paahdettuja kasviksia ja murennettua fetaa. Vegaaniversiossa tavallisen fetan voi korvata kasvipohjaisella valmisteella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kasvisbagelit

  • 6 bagelia
  • 200 g hummusta
  • 100 g fetajuustoa (tavallista tai ve­gaanista)

Paahdetut kasvikset

  • 1 paprika
  • ½ kesäkurpitsaa
  • ½ munakoisoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sormisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

Kasvisbagelit tehdään helposti näin:

1. Paahda ensin kasvikset. Paloittele yksi paprika, viipaloi puolikas kesäkurpitsa ja puolikas munakoiso, leikkaa viipaleet pienimmiksi. Laita kasvikset uunipellille, valuta päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laita kasvikset kulhoon, mausta ruokalusikallisella sitruunamehua, ruokalusikallisella balsamicoa ja teelusikallisella oreganoa. Anna jäähtyä.

2. Halkaise kuusi bagelia. Täytä kasvisbagelit hummuksella ja kasviksilla. Murenna pinnalle sata grammaa fetaa.

Vinkki! Leivo bagelit itse – katso tästä maukas ohje.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2022.

Lue myös: Paras bagel eli vesirinkeli valmistuu helposti – näillä vinkeillä leivot parhaat bagelit!

Lue myös Anna.fi: Bagelit ja sitruunamarinoitu graavilohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvisbagelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.