Reseptit
12
Kiitos

Vegaaninen ratatouillepiiras

Rapea filotaikinakuori kätkee sisäänsä ranskalaisen ratatouillen maut. Sitä mehevöittää sitruunalla ja yrteillä maustettu soijajogurtti. Piiras on vegaaninen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ratatouillepiiras:

1 pakkaus filotaikinaa pakastealtaasta
1 munakoiso
2 punaista paprikaa
3 sipulia
1 fenkolia
500 g paksua, sokeroimatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
1 keskikokoinen sitruunan kuori
tuoretta timjamia
tuoretta rakuunaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl oliiviöljyä
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Ota 1 pakkaus filotaikina ajoissa sulamaan. Avaa pakkausmuovi, mutta älä ota taikinaa pois muovista, jottei se kuivu sulaessaan.

2. Pese 1 munakoiso, 2 punaista paprikaa ja 1 fenkoli. Leikkaa munakoiso neljään osaan pituussuunnassa
ja viipaloi paloiksi. Leikkaa paprikat kuutioiksi, 3 sipulia lohkoiksi ja fenkoli ensin puoliksi ja puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.

3. Kuumenna oliiviöljyä kasarissa tai tilavassa paistinpannussa. Paista kasvikset melko kovalla lämmöllä yksi kasvis kerrallaan, kunnes pinta on paahtunut tumman paahteiseksi. Paista sipuli ja fenkoli lopuksi yhdessä. Mausta kasvikset paistaessa neljännesteelusikallisella suolaa. Kasvikset voi myös grillata.

4. Pese 1 sitruuna huolella ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Hienonna yhteensä 1/2 dl rakuunaa ja timjamia. Sekoita sitruuna, yrtit ja loput suolasta 500 g soijajogurtin joukkoon.

5. Mittaa 1 1/2 dl oliiviöljyä pieneen astiaan ja ota esille sivellin.

6. Avaa filotaikinarulla. Voitele uunivuoka (25 x 35 cm) oliiviöljyllä. Aseta filolehti vuoan pohjalle ja leikkaa se keittiösaksilla vuokaan sopivaksi niin, että taikina nousee reunoille saakka. Voitele taikinalehti kokonaan oliiviöljyllä ja aseta päälle toinen levy. Toista, kunnes kerroksia on viisi.

7. Kaada kasvikset vuokaan ja levitä päälle maustettu jogurtti. Tee täytteen päälle kolme filotaikinakerrosta.

8. Leikkaa pari filolehteä 10 senttimetriä leveiksi nauhoiksi, sivele ne öljyllä ja ripottele päälle hieman timjaminlehtiä. Koristele piiraan pinta rypistelemällä taikinanauhoja ruusukkeiksi. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskeaa ja rapeaa. Viimeistele ennen tarjoilua seesaminsiemenillä ja timjaminlehdillä. Tarjoa mieluiten jäähtyneenä. Jäähtynyttä piirakkaa on helpompi leikata.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/19.

Katso myös: Kesäkurpitsapiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vegaaninen ratatouillepiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X