Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Kasvisvokki

Kasvisvokki valmistetaan kauden kasviksista, sienistä ja nuudeleista. Värikkään kasvisaterian kruunaa maukas parsakaalipesto ja tuore korianteri.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g suppilovahveroita
200 g munanuudeleita
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl seesamiöljyä
½ punainen chili
1-2 rkl osterikastiketta

Parsakaalipesto

400 g parsakaalia
1 nippu basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä
5 rkl oliiviöljyä

koristeeksi

tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Valmista ensin parsakaalipesto. Leikkaa parsakaalin kukinnot ja varret erikseen. Kuori varret ja leikkaa ne ohuemmiksi paloiksi. Keitä kukintoja 3-4 minuuttia, niin, että ne tuntuvat pehmeiltä, mutta niiden väri jää vielä hehkuvan vihreäksi. Huuhtele kukinnot kylmällä vedellä ja valuta huolella. Nosta kukinnot teholeikkuriin basilikan, pinjansiementen ja oliiviöljyn kanssa. Aja karkeaksi rouheeksi.

2. Puhdista suppilovahverot ja paahda niitä ensin kuivalla pannulla, jotta suurin osa nesteistä haihtuu. Siirrä sienet syrjään odottamaan. Nosta nuudelit pehmenemään kiehuvan kuumaan veteen, pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta nuudelit.

3. Kuori ja paloittele porkkanat. Kiehauta pannulla hieman vettä ja lisää joukkoon porkkanat ja parsakaalin varret. Keitä muutama minuutti niin, että neste haihtuu täysin.

4. Lisää joukkoon öljyt, nuudelit, sienet ja hienonnettu chili. Siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon parsakaalipesto. Kääntele ainekset huolella.

5. Mausta kasvisvokki osterikastikkeella. Koristele tuoreella korianterilla.

Kokeile myös muita helppoja vokkeja:
Kaali-kasvisvokki
Lohivokki
Liha-nuudelivokki
Ruoka.fi: Vihreä vokki

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvisvokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X