Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvisvokki

Kasvisvokki valmistetaan kauden kasviksista, sienistä ja nuudeleista. Värikkään kasvisaterian kruunaa maukas parsakaalipesto ja tuore korianteri.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvisvokki

  • 100 g suppilovahveroita
  • 200 g munanuudeleita
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • ½ kpl punainen chili
  • 1-2 rkl osterikastiketta

Parsakaalipesto

  • 400 g parsakaalia
  • 1 nippu basilikaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 5 rkl oliiviöljyä

koristeeksi

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kasvisvokki valmistuu näin:

Kasvisvokki syntyy värikkäistä kasviksista. Lopputuloksen kruunaa parsakaalipesto ja pinnalle ripoteltu tuore korianteri.

1. Valmista ensin parsakaalipesto. Leikkaa parsakaalin kukinnot ja varret erikseen. Kuori varret ja leikkaa ne ohuemmiksi paloiksi. Keitä kukintoja 3-4 minuuttia, niin, että ne tuntuvat pehmeiltä, mutta niiden väri jää vielä hehkuvan vihreäksi. Huuhtele kukinnot kylmällä vedellä ja valuta huolella. Nosta kukinnot teholeikkuriin basilikan, pinjansiementen ja oliiviöljyn kanssa. Aja karkeaksi rouheeksi.

2. Puhdista suppilovahverot ja paahda niitä ensin kuivalla pannulla, jotta suurin osa nesteistä haihtuu. Siirrä sienet syrjään odottamaan. Nosta nuudelit pehmenemään kiehuvan kuumaan veteen, pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta nuudelit.

3. Kuori ja paloittele porkkanat. Kiehauta pannulla hieman vettä ja lisää joukkoon porkkanat ja parsakaalin varret. Keitä muutama minuutti niin, että neste haihtuu täysin.

4. Lisää joukkoon öljyt, nuudelit, sienet ja hienonnettu chili. Siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon parsakaalipesto. Kääntele ainekset huolella.

5. Mausta kasvisvokki osterikastikkeella. Koristele tuoreella korianterilla.

Kokeile myös muita helppoja vokkeja:

Lohivokki Liha-nuudelivokki Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä vokki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvisvokki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.